UŠTEDI ENERGIJU
November 20, 2021

ADRIATIC GUARDIAN - platforma za očuvanje mora i podmorja

ADRIATIC GUARDIAN je platforma koja objedinjuje sve informacije i poduzete akcije vezane za očuvanje mora i podmorja u Republici Hrvatskoj

ADRIATIC GUARDIAN je platforma napravljana kao interaktivna karta na kojoj se mogu vidjeti ali i dodati brojne informacije o zaštiti podmorja - objavljuje dps-zagreb.hr.

.
Završena je desktop verzija platforme, a uskoro se završava i mobilna verzija te aplikacija

Dok se sve ne završi platformu i kartu možete koristiti preko računala na POVEZNICI. Za sada su objavljene lokacije koje je očistio DPS Zagreb te samo prvi sloj karte koji predstavlja očišćeni otpad.

Društvo podvodnih aktivnosti Zagreb poziva sve druge udruge, instutucije i pojedince koji su imali bilo kakvu akciju otklanjanja otpada da  se jave na info@dps-zagreb.hr kako bi im se kreirao račun kako bi mogli unositi podatke o održanim i planiranim akcijama.

Radi lakše procijene, količine otpada na već očišćenim lokacijama prikazane su u litrama (1000 l = 1m3), ali još se razvija unificirani sistem informacija o količini i tipu otpada koji bi koristili svi koji se time bave.

Podatci koji se unose u ovoj fazi su: datum akcije, tip otpada, količina otpada, uzrok onečišćenja, organizator, kratki opis i vanjski link (neka objava na facebook, portalima ili vašoj internet stranici koja daje više podataka o akciji).

__________
Izvor: dps-zagreb.hr
Naslovna fotografija: Unsplash.

Projekt je sufinanciran od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije. 
Zajedno čuvamo okoliš – sufinancirano sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

NEWSLETTER

Klikom na gumb dajete suglasnost za primanje novosti Pokreta Otoka te se slažete s politikom privatnosti.
magnifiercrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram