UŠTEDI ENERGIJU
November 2, 2017

Crtice o životu na otoku (1)

Život na otoku nauči te cijeloj filozofiji življenja - uživati u samoći i radovati se društvu, prihvaćati različitosti i suočiti se s najvećim strahovima... Nauči te osluškivati vlastitu bol kao i smijati se vlastitoj sreći. Život na otoku nije izolacija već vraćanje istinskom postojanju. Otočani ne bi trebali smatrati da se nalaze u nepovoljnom položaju, […]

Život na otoku nauči te cijeloj filozofiji življenja - uživati u samoći i radovati se društvu, prihvaćati različitosti i suočiti se s najvećim strahovima... Nauči te osluškivati vlastitu bol kao i smijati se vlastitoj sreći.

Život na otoku nije izolacija već vraćanje istinskom postojanju. Otočani ne bi trebali smatrati da se nalaze u nepovoljnom položaju, naprotiv oni su zapravo u povlaštenom položaju naspram cijelog svijeta. Kad bi koristili resurse i znali živjeti od otoka nikad nam ne bi palo na pamet da postoji kopno koje nudi više. Jer nam ono “više" ne bi bilo potrebno. Sve što imamo bilo bi nam taman kad bi bili svjesni bogatstva koje nam otok nesebično daje.

Otoci su oaze kreacije. Oni bude maštu, inspiraciju i naše uspavane umjetničke duše. Tko god teži sreći i osobnom miru barem jedan dio života treba proživjeti na otoku.

 

Autor: Maja Maha Jurišić

Article written by Pokret otoka
Projekt je sufinanciran od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije. 
Zajedno čuvamo okoliš – sufinancirano sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

NEWSLETTER

Subscription
Klikom na gumb dajete suglasnost za primanje novosti Pokreta Otoka te se slažete s politikom privatnosti.
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram