UŠTEDI ENERGIJU
May 1, 2023

Green Sail predstavlja novi internetski tečaj o klimatskim promjenama

Green Sail, organizacija koja promiče ekološke prakse u nautičkom sektoru s ciljem doprinosa razvoju održivog turizma u Hrvatskoj i Europi, pokrenula je još jedan online ekološki tečaj.

 

Ovog puta Green Sail nudi besplatan internetski Tečaj o klimatskim promjenama za sve koji žele naučiti o ovoj temi na jednostavan način.

Potrošnja fosilnih goriva u svijetu eksponencijalno je porasla od početka industrijske revolucije. Učinci klimatskih promjena već se vide kroz povlačenje ledenjaka, zakiseljavanje oceana, smanjenje zaliha vode, smanjene poljoprivredne prinose i izazvane utjecaje na zdravlje. Od vitalne je važnosti da radimo na pronalaženju rješenja za klimatske promjene.

U ovom tečaju polaznici će se upoznati sa znanstvenim dokazima koji pokazuju klimatske promjene i razumjeti zašto dolazi do njih, kakve utjecaje imaju i što treba učiniti da ih se ublaži.

Cilj je tečaja pružiti polaznicima uvid u to kako je održivi pristup turizmu, našem okolišu i morskom životu presudan za održivu budućnost.

 

Tečaj se detaljnije bavi neraskidivim odnosom između ljudi, mora i oceana.

Potiče dublje razumijevanje međusobne povezanosti oceana, klime i vremena. Sadržaj tečaja također identificira čimbenike koji utječu na klimatske promjene i njihove posljedice, podiže svijest o problemu morskog otpada i drugih prijetnji zagađivanjem te naglašava važnost odabira održivog turizma u današnjem svijetu – i sve to besplatno i u kratkom periodu od nešto više od jednog sata.

Studenti će također istražiti rješenja za ovaj globalni izazov, uključujući ublažavanje i prilagodbu koja može pomoći u izbjegavanju najopasnijih klimatskih posljedica i povećati otpornost društava i ekosustava na promjene koje se ne mogu izbjeći.

Najbolji način da pomognemo jest da ostanemo obrazovani i informirani o klimatskim promjenama. Uostalom, mi smo to izazvali, pa je na nama da to zaustavimo.

Tečaj je dostupan studentima na engleskom i hrvatskom jeziku.

 

 

Neprofitna organizacija Green Sail podupire razvoj održivog nautičkog turizma u Hrvatskoj i Europi

Kroz svoje programe za chartere i marine, Green Sail surađuje s charter tvrtkama, marinama, institucijama i ekološki prihvatljivim poduzećima i pojedincima pružajući informativne i edukativne aktivnosti, materijale i sustave.

Kontakt:
Green Sail Organisation

info@green-sail.com

 

 

________________

Autor: Press

Fotografije: Press

 

Projekt je sufinanciran od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije. 
Zajedno čuvamo okoliš – sufinancirano sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

NEWSLETTER

Klikom na gumb dajete suglasnost za primanje novosti Pokreta Otoka te se slažete s politikom privatnosti.
magnifiercrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram