UŠTEDI ENERGIJU
March 22, 2019

Najava Javnog poziva za kupnju električnih vozila

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost najavio je novi Javni poziv za kupnju električnih vozila koji će 3. travnja i službeno objaviti u Narodnim novinama. Nakon što je prošle godine u samo par sati građanima dodijeljeno 12 milijuna kuna za kupnju električnih vozila, pokazalo se da postoji velika zainteresiranost građana za korištenjem motornih vozila […]

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost najavio je novi Javni poziv za kupnju električnih vozila koji će 3. travnja i službeno objaviti u Narodnim novinama.

Nakon što je prošle godine u samo par sati građanima dodijeljeno 12 milijuna kuna za kupnju električnih vozila, pokazalo se da postoji velika zainteresiranost građana za korištenjem motornih vozila koja su pogonjena električnom energijom.

Službeno otvaranje Javnog poziva kreće 3. travnja. Sva potrebna dokumentacija se može istog dana od 9 sati poslati preporučenom poštom ili dostaviti u prijamni ured Fonda.

Sufinancira se kupnja samo novih motorna vozila koja u trenutku unosa, uvoza ili prodaje u Republici Hrvatskoj ili ranije, nisu bila registrirana, a u slučaju električnog bicikla da nije ranije bilo korišteno.

Na poveznici se može pronaći više informacija o samom Javnom pozivu te Prijavni obrazac kao i Upute o pri prijavi.

Zahtjevi će se razmatrati kronološki, prema datumu i vremenu njihovog zaprimanja, uz naznaku da se zahtjevi koji stignu prije navedenog roka neće uvažavati.

Svi koji dostave potpunu dokumentaciju u okvirima raspoloživog budžeta od 17 milijuna kuna dobiti će ugovor o sufinanciranju kupnje električnog vozila koji moraju realizirati u roku od godinu dana.

________

Autor: Ana Marija Jakas

Photo: Pixabay

Article written by Pokret otoka
Projekt je sufinanciran od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije. 
Zajedno čuvamo okoliš – sufinancirano sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

NEWSLETTER

Subscription
Klikom na gumb dajete suglasnost za primanje novosti Pokreta Otoka te se slažete s politikom privatnosti.
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram