UŠTEDI ENERGIJU
February 13, 2023

Potpisan ugovor za energetsku obnovu Učeničkog doma Dubrovnik

Riječ je o investiciji vrijednoj 738 tisuća eura koja je sufinancirana sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te Dubrovačko-neretvanske županije.

Ravnateljica Učeničkog doma Dubrovnik Sandra Merdžan i predstavnik tvrtke Capitalis Miho Klečak potpisali su u palači Ranjina Ugovor o izvođenju radova na energetskoj obnovi zgrade doma.

Projekt sufinancira Fond s dva milijuna kuna, to jest oko 265 tisuća eura, dok ostatak financira Županija.

Dom će biti prilagođen modernom načinu štednje energije, poboljšati kvalitetu života i rada učenika i djelatnika u Domu.

Zgrada Doma izgrađena u 18. stoljeću, a nadograđivana i adaptirana 1933. te nakon potresa 1979. godine. Direktor građevinske tvrtke Capitalis istaknuo je kako će radovi biti složeni jer je riječ o spomeniku kulture.

 

Ovo je već peti projekt energetske obnove na području županije

Dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić istaknuo je kako je riječ o jednom od županijskih projekata energetske obnove, od kojih su četiri već završena.

„To su Gimnazija u Metkoviću, Obrtnička škola u Dubrovniku te osnovne škole na Grudi i u Staševici. Uložili smo ukupno 1,2 milijuna eura. Pred nama je još 350 tisuća eura vrijedan projekt Gimnazije Dubrovnik, za koji smo također dobili sufinanciranje”, naveo je Dobroslavić.

Ravnateljica Učeničkog doma Dubrovnik Sandra izrazila je zadovoljstvo činjenicom da projekt obnove kreće u realizaciju. Zahvalila Dubrovačko-neretvanskoj županiji na kontinuiranoj potpori.

"Sigurni smo da, po završetku ovih radova, zgrada našeg doma će zasjati u novom ruhu i biti jedan primjer sklada tradicionalnog i modernog načina življenja. Naravno, energetska obnova je za nas iznimno važna jer očekujemo da ćemo bilježiti značajne uštede energije, ali i smanjiti štetne emisije ugljičnog dioksida", poručila je ravnateljica Merdžan.

Ugovoreni rok za završetak radova je 14 mjeseci od dana sklapanja ugovora.

 

 

_____________

Autor: Suzana Živković, Pokret otoka

Fotografija: Pixabay

Projekt je sufinanciran od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije. 
Zajedno čuvamo okoliš – sufinancirano sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

NEWSLETTER

Klikom na gumb dajete suglasnost za primanje novosti Pokreta Otoka te se slažete s politikom privatnosti.
magnifiercrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram