UŠTEDI ENERGIJU
December 11, 2021

WEBINAR - ''Energetske zajednice građana: Gdje krenuti?''

Građansku energiju čine građani, jedinice lokalne samouprave i tvrtke koje surađuju na energetskim izazovima svoje lokalne zajednice

Neki od njih surađuju neformalno, a drugi kroz određeno pravno tijelo, poput udruge ili zadruge. Ono što je svim inicijativama građanske energije zajedničko jest demokratizacija energetike na korist građana i lokalnih zajednica - najavljuje Zelena energetska zadruga.

Webinar će se održati u utorak, 14. prosinca 2021. godine, u 15.00 sati, a predbilježiti se za sudjelovanje možete putem POVEZNICE. Nakon predbilježbe, zaprimit ćete poveznicu na sudjelovanje u webinaru putem platforme ZOOM.

.
Prema novom Zakonu o tržištu električne energije građani se mogu udrživati u energetske zajednice

Izmjenama Zakona o tržištu električne energije, u Hrvatskoj se odnedavno uveo novi oblik organizacije inicijativa građanske energije - energetske zajednice građana. Kroz energetske zajednice, građani će prvi puta imati mogućnost izravno sudjelovati u proizvodnji, potrošnji ili dijeljenju električne energije.

Saznajte više o ovom novom tijelu za pokretanje projekata građanske energije, prilikama koje donosi, ali i ograničenjima koje postavlja na webinaru 'Energetske zajednice građana: Gdje krenuti?' u organizaciji Zelene energetske zadruge (ZEZ), jedne od vodećih hrvatskih organizacija za građansku energiju. Webinar će voditi Goran Čačić, stručnjak za obnovljive izvore energije i programski koordinator ZEZ-a.

U sklopu webinara predstavit će se i Akcelerator za građansku energiju, edukativni program za podršku inicijativama građanske energije koji će ZEZ pokrenuti početkom 2022.

Predbilježite se za sudjelovanje putem POVEZNICE. Nakon predbilježbe, zaprimit ćete poveznicu na sudjelovanje u webinaru putem platforme ZOOM.

__________
Izvor: Zelena energetska zadruga
Naslovna fotografija: Pixabay.

Projekt je sufinanciran od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije. 
Zajedno čuvamo okoliš – sufinancirano sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

NEWSLETTER

Klikom na gumb dajete suglasnost za primanje novosti Pokreta Otoka te se slažete s politikom privatnosti.
magnifiercrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram