UŠTEDI ENERGIJU
October 13, 2022

WEBINAR - NESOI organizira webinar na temu ''Planiranje u energetici''

NESOI inicijativa, čiji akronim predstavlja ''New Energy Solutions Optimised for Islands'', organizira seriju webinara o različitim temama vezanim uz energetski sektor

NESOI organizira seriju webinara na temu energetike - prenosi New Energy Solutions Optimised for Islands. Prvi webinar posvećen je planiranju u energetici i održat će se 24. listopada 2022. godine od 10 do 12 sati.

Prijave za webinar moguće su na POVEZNICI.

 

ŠTO JE SVRHA PROJEKTA?

U EU ima više od 2400 naseljenih otoka. Unatoč tome što imaju pristup obnovljivim izvorima energije, poput energije vjetra i valova, mnogi od njih ovise o skupom uvozu fosilnih goriva za opskrbu energijom. U svibnju 2017. potpisana je „Politička deklaracija o čistoj energiji za otoke EU-a” u znak priznanja da se otoci i otočne regije suočavaju s posebnim skupom energetskih izazova i prilika zbog svojih specifičnih geografskih i klimatskih uvjeta.

Prilike imaju potencijal da europske otočne zajednice postanu lideri u inovacijama u prijelazu na čistu energiju za Europu i šire - što je činjenica koju je Europska komisija izričito prepoznala u svojoj Komunikaciji o „Čistoj energiji za sve Europljane“. (Izvor: NESOI projekt )

__________
Izvor: New Energy Solutions Optimised for Islands
Naslovna fotografija: New Energy Solutions Optimised for Islands

Projekt je sufinanciran od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije. 
Zajedno čuvamo okoliš – sufinancirano sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

NEWSLETTER

Klikom na gumb dajete suglasnost za primanje novosti Pokreta Otoka te se slažete s politikom privatnosti.
magnifiercrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram