U gradu (i na otoku) Hvaru ima puno krasnih mladih ljudi, koji su vrijedni, kreativni, nadareni, produhovljeni, a čije nastojanje ili nadahnuće, nije uvijek prepoznato, valorizirano, ili dovoljno istaknuto.

Ovom izložbom simbolično smo ukazali da ovakvim kreativnim mladim ljudima, kao Vedra Pejčić, a ima ih još mnogo, koji se bave, ako ne slikanjem, onda sviranjem, pisanjem, plesom, pjevanjem, dramskim radom, rukotvorinama ili slično, promovirajući tako neke trajne vrijednosti – treba dati široku platformu, poticaj i priliku.

Želja nam je dalje, da po ovakvim mladim ljudima, Hvar i kao destinacija bude prepoznat, da k sebi privučemo druge mlade ljude iz cijelog svijeta, koji bi svojim kreativnim dostignućima osnažili naš grad, ispunili sve pozitivnom energijom i ozračjem, hvarskoj mladosti bili dodatni poticaj, a jedni drugima uzor. To zvuči danas kao neki san, ali je ideja vrijedna truda i nastojanja.

Vedra Pejčić, svojom prvom impresivnom izložbom, kao i svojom vedrinom, možda je pokrenula baš taj mali kotačić promjena koje žudimo. Grad Hvar to može, Hvar to zaslužuje, a mi građani to dugujemo svima onima koji su nas zadužili i Hvar učinili jednim od najljepših i najzanimljiivih malih gradova Hrvatske, Mediterana i svijeta.

Hvala svima koji su na bilo koji način doprinijeli da se ova izložba dogodi i da naša poruka ide u svijet, hvala svima koji su svojim dolaskom uveličali dogođaj, a posebna zahvala prof. Zorki Bibić i naravno zvijezdi večeri, nadarenoj mladoj umjetnici Vedri Pejčić. Neka ju ljubav ka stvaranju i umjetnosti vodi i dalje i neka ovo bude prva od još mnogo njenih izložaba!

Katia Zaninović Dawnay
u ime svih članova udruge Dignitea Hvar
p.s. nove fotke tek stižu, za sada ovoliko….

 

IZVOR : Dignitea-Hvar

Nalovna fotografija : https://www.facebook.com/alanisatia/