18 miljuna za fotonaponske elektrane u turizmu

Objavio: Pokret otoka - 29.11.2019. - Vrijeme čitanja: 1min

Registriranim iznajmljivačima i obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima (OPG) na raspolaganju je 18 milijuna kuna za projekte ugradnje fotonaponskih sustava. 

Objavljen je Javni poziv, zainteresirani mogu preporučeno poštom ili na prijamni ured Fonda dostaviti jedan zahtjev za sufinanciranje nove fotonaponske elektrane (FNE). Uz to, Fond sufinancira i stručni nadzor nad provedbom projekta, uz uvjet da su svi troškovi nastali nakon objave poziva. Ovisno o lokaciji nekretnine, moći će se dobiti 40, 60 ili 80% bespovratnih sredstava, odnosno do 70.000 kuna za iznajmljivače te do 200.000 kuna za OPG-ove.

Više informacija može se pronaći na službenim stranicama Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, kao i sam Javni poziv, Prijavni obrazac te Imenik ovlaštenih inžinjera elektrotehnike.

Turisti sve više traže smještaj i usluge koje vode računa o održivom korištenju prirodnih resursa te je ovo, uz sve ekološke benefite, jedna od mogućnosti da naši iznajmljivači svoju ponudu prilagode uvjetima tržišta.

_____________

Izvor: www.fzoeu.hr

Slika: www.riteh.hr