250 milijuna eura za obnovljive izvore u nekoliko članica EU-a

Objavio: Pokret Otoka - 14.12.2023. - Vrijeme čitanja: 1min

Podupiranje ulaganja u fotonaponske elektrane, kopnene vjetroelektrane i projekte baterijske pohrane u nekoliko država EU-a, posebice u Poljskoj, Danskoj i Švedskoj

Europska investicijska banka (EIB) i jedna od njemačkih pokrajinskih banaka Norddeutsche Landesbank Girozentrale (Nord/LB) potpisale su sporazum o potpori projektima obnovljivih izvora u članicama Europske unije. 

Financijski iznos od 250 milijuna eura iskoristit će se za podupiranje ulaganja u fotonaponske elektrane, kopnene vjetroelektrane i projekte baterijske pohrane energije u nekoliko država EU-a, posebice u Poljskoj, Danskoj i Švedskoj, priopćio je EIB.

Transformacija energetike u zemljama EU-a prioritet je za EIB. Pozdravljamo novu inicijativu NordLB-a za više zemalja za potporu projektima obnovljive energije jer će oni ojačati energetsku diversifikaciju, održivost i neovisnost Europske unije“, izjavila je potpredsjednica EIB-a Teresa Czerwińska

Suradnja s EIB-om širi našu bazu financiranja i daje nam pristup promotivnim kreditima koji podržavaju zelenu tranziciju. Rad s EIB-om na podršci energetskoj tranziciji također naglašava našu ulogu jedne od vodećih europskih banaka u djelatnosti obnovljivih izvora“, istaknuo je Heiko Ludwig, globalni voditelj strukturiranih financija u NordLB-u.

Izvor: Energetika-net.com

Fotografija: Shutterstock