Subota 8.srpnja  u 20:00 uri  počinje  3. Etno Hvar festival u predivnom Etno-eko selu Humac ove godine dovodi goste sa raznih krajeva svijeta koji su se okupili u jednom bandu: Kaira Kela.

Etno Hvar festival promišlja tradicionalne otočne kulturne sadržaje kao sredstvo suvremenog izričaja ali i približava svjetsku kulturnu glazbenu scenu otoku, nastojeći zadržati tradicionalne elemente kao polazišnu točku.
Prezentira hrvatske otočne proizvode kao i lokalnu gastro ponudu, te promovira aktualne globalne trendove održivog razvoja.

Tema ovogodišnjeg festivala je: Tranzicija a na tu temu biti će prikazan film u suradnji s Kinom Mediteran.

Nešto više o temi ovogodišnjeg festivala, i filmu koji ćemo gledati na Humcu ovu subotu u 20:30:
Film U tranziciji 2.0 inspirativno je uranjanje u globalni tranzicijski pokret – koji je potekao iz permakulture. Film je niz od 16 priča sa 7 kontinenata u kojima obični ljudi rade izvanredne stvari. Doznat ćete o mjestima koja tiskaju vlastiti novac, posvuda uzgajaju hranu, lokaliziraju ekonomiju i grade vlastite sunčane elektrane. Tranzicijski pokret je ideja koja se viralno širi planetom, društveni eksperiment u nošenju s ovim nesigurnim vremenima uz optimizam i usmjerenost na rješenja. U svijetu koji se čini sve više sumornim, ovo je priča o nadi, dosjetljivosti i moći uzgajanja povrća na neočekivanim mjestima.

Na obližnjem štandu moći će se kupiti 1.broj časopisa za kritičko promišljanje života na otoku O., a za odličnu hranu i domaće vino pobrinuti će se dobro uhodana ekipa iz NK Vrisnik.

U 18:00 je polazak za Grapčevu špilju. Mjesto polaska: trg na Humcu.
Ukoliko ste na otoku, nemojte propustiti ovaj prekrasan izlet!

Upoznajte goste 3.Etno Hvar festivala: “Kaira Kela”

Različite kulture i jezici unutar ovog banda rezultirali su inovativnim taktovima tradicionalne afričke glazbe koje prenose putem zanimljivih melodičnih tradicijskih instrumenata kao što su cajon i balafon – instrumenti iz kojih su naknadno nastali suvremeni instrumenti današnjice.

Osim instrumenata, Kaira Kela nas uvlači u svoj groove i putem jezika na kojem pjevaju, dijalekta iz malog afričkog sela u Senegalu.

Nadamo se da ćete zajedno s nama se prepustiti još jednom vrhunskom glazbenom doživljaju, na mjestu gdje se otok Hvar spaja s ljetnim zvjezdanim nebom, u predivnom Etno-eko selu Humac.

Kao i uvijek do sada biti će organiziran autobus koji će ići s autobusne stanice u Jelsi u 20:00, a povratak je planiran 15 minuta po završetku koncerta, otprilike u 00:30.

Događaj organizira udruga Održivi otok / Sustainable Island u suradnji s Visit Jelsa / Jelsa Tourist Board i uz podršku Pokret Otoka / Island Movement !

Izvor : Tekst i fotogafija- ETNO FESTIVAL HVAR

                                              ODRŽIVI OTOK
______