ANKETA – Identificiranje potreba digitalne uključenosti ranjivih skupina

Objavio: mirna.dalic@islandmovement.eu - 09.12.2021. - Vrijeme čitanja: 2min

Pozivaju se stanovnici otoka Primorsko-goranske županije da ispune anketni upitnik za identificiranje potreba digitalne uključenosti ranjivih skupina

Istraživanje se provodi u sklopu projekta Mreža za razvoj digitalne pismenosti, trogodišnji projekt razvoja mreže partnera iz civilnog, javnog i privatnog sektora čiji je cilj razvoj digitalne pismenosti građana Hrvatske. Financiran je sredstvima Europskog socijalnog fonda. Glavni koordinator projekta je Telecentar.

Anketni upitnik dostupan je na POVEZNICI.

.
Digitalno građanstvo

Istraživanje se provodi u dijelu projekta pod nazivom Digitalno građanstvo na kojem su partneri: Telecentar, Fakultet organizacije i informatike, ODRAZ – Održivi razvoj zajednice te Hrvatski informatički zbor.

Cilj ovog istraživanja je ispitati potrebe digitalne uključenosti „ranjivih” ciljanih skupina s aspekta pristupa, korištenja, utjecaja na kvalitetu života, osnaživanja i korisničkog iskustva. Ciljane skupine u ovom istraživanju su osobe s invaliditetom, umirovljenici, stanovnici ruralnih područja i stanovnici otočnih područja.

Istraživanje se provodi na području Grada Zagreba i Zagrebačke županije, Varaždinske županije te Primorsko-goranske županije.

.
Upitnik se sastoji od 31 pitanja

Ovo istraživanje je anonimno i dobrovoljno. Upitnik se sastoji od 31 pitanja. Za ispunjavanje upitnika je potrebno maksimalno 30 minuta.

Popunjavanjem ovog anketnog upitnika ispitanici pristaju na obradu prikupljenih podataka u svrhu znanstvenog istraživanja. U ovom istraživanju ne prikupljaju se osobni podaci ispitanika temeljem kojih bi ispitanik mogao biti identificiran. Prikupljanje, obrada i pohrana podataka provodi se isključivo u istraživačke svrhe te se pri tome primjenjuje najbolja praksa zaštite podataka.

Molimo Vas da, prilikom ispunjavanja upitnika, budete što iskreniji i objektivniji, kako bi i rezultati istraživanja bili vjerodostojni.

Anketni upitnik dostupan je na POVEZNICI.

__________
Izvor: ODRAZ – Održivi razvoj zajednice
Naslovna fotografija: andibreit