CLEVER PV – Njemačka aplikacija za maksimiziranje korištenja viška solarne energije u kućanstvima

Objavio: Pokret Otoka - 28.07.2023. - Vrijeme čitanja: 3min

Njemački startup Clever-PV je razvio neovisno rješenje za energetsko upravljanje kućanstvima. Ako posjedujete fotonaponski sustav, Clever-PV aplikacija može biti odličan način da samostalno iskoristite višak električne energije iz svog solarnog sustava umjesto da ga dovodite u javnu mrežu.

Njemački startup Clever-PV je razvio praktičnu i jednostavnu aplikaciju koja omogućuje da upravljate proizvodnjom i potrošnjom energije u vašem kućanstvu.

Aplikacija je besplatna i može se preuzeti iz relevantnih trgovina za iPhone ili Android uređaje.

Omogućuje povezivanje s fotovoltaičnim sustavom, zidnim punjačem, toplinskom pumpom i drugim pametnim uređajima.

Bavarska tvrtka tvrdi da je nova aplikacija prvotno razvijena kao novi način punjenja električnih automobila viškom električne energije iz fotovoltaičnih sustava i da sada može poslužiti kao neovisna tehnologija za sinkronizaciju fotovoltaičnih sustava, punjača, toplinskih pumpi, grijača i drugih pametnih uređaja putem internetske veze.

Kako funkcionira?

Nakon instalacije, direktno na mobilnom telefonu može se postaviti energetsko upravljanje. To znači da se može optimizirati korištenje energije koju proizvodi fotonaponski sustav

Na primjer, višak proizvedene solarne energije može se usmjeriti na punjenje električnog automobila, toplinske pumpe ili grijača.

Uštedite i smanjite CO2 utisak

Osim što omogućuje maksimiziranje korištenja vlastite solarne energije, Clever-PV aplikacija može pomoći u uštedi nekoliko stotina eura godišnje na računima za električnu energiju. Također, smanjit ćete svoj ekološki otisak smanjenjem emisija CO2 jer ćete koristiti čistu i obnovljivu energiju koju proizvodi vaš fotonaponski sustav.

Zahvaljujući ovoj inovativnoj tehnologiji, nećete trebati dodatne skupocjene kontrolne kutije ili usmjerivače. Sve postavke za energetsko upravljanje bit će dostupne na vašem mobilnom telefonu. To znači da nećete trebati angažirati instalatera, već ćete moći sve postaviti sami.

Aplikacija ima preko 10.000 korisnika

Na službenoj stranici tvrtke Clever-PV stoji da ma više od 10.000 registriranih korisnika i stalno se razvija s novim funkcijama i integracijom drugih pametnih uređaja.

Ako želite iskoristiti svoj fotonaponski sustav na najučinkovitiji način i smanjiti ovisnost o javnoj mreži, ova aplikacija može biti odlično rješenje za vaše kućanstvo.

“Punjenje viška energije iz fotovoltaičnih sustava obično je moguće samo s skupim hardverom. Našim rješenjem korisnici imaju više slobode u odabiru svojih uređaja i ne trebaju instalatera za postavljanje sustava.”

Danny Klose, izvršni direktor

Izvor: CLEVER-PV

Fotografija: Unsplash