UŠTEDI ENERGIJU
August 20, 2022

BIŠEVO - Natječaj za fanzin urednika/cu

Biševo island artist redidency traži nekoga tko će osmisliti fanzin te one koji bi voljeli pisati i grafički ga oblikovati

Ideja je da svako izdanje fanzina obrađuje neku temu ili događaj rezidencije. Ako imate volje i inspiracije javite nam se i dođite do nas na otok te prionite na pisanje i/ili oblikovanje, a možete pisati/ili oblikovati i od doma - prenosi bisevoislandartistresidency.org

 

Što se nudi?

Nude se dva tjedna bivanja na Biševu u prostorijama udruge tijekom stvaranja i uređivanja fanzina. Brainstorming i rad u originalnoj atmosferi Biševske rezidencije, te istraživanje otoka.

Potvrda o odrađenom volonterskom projektu koju možete priložiti u životopis.

 

Što se traži?

Traži se osoba/e koji su fanovi rada naše udruge, žele se pridružiti i doprinjeti svojim znanjem, voljom i veseljem. Uvjeti su da ste stručni u temi o kojoj ćete pisati, može vam to biti samo hobi ili interes ali da možete jednu observaciju ili koncept predstaviti na jednostavan i pitak način.

Od urednika se očekuje da složi sekcije i osnovne značajke fanzina. Načelno voljeli bi da je štivo lako čitko, ilustrirano, zabavno, jednostavno pisano, smisleno, povezano s izvorima i popularno.

Koncept fanzina moguće je složiti i u kućnom okruženju. Osoba koja uređuje fanzin trebala bi nam predložiti format fanzina i način tiska.

 

Honorar

Bez obzira što se jako cijeni vaš rad, trenutno je pisanje fanzina jedna od volonterskih pozicija. Rezidencija počiva na privatnoj inicijativi bez podrške institucija, pa je volonterski rad u zamjenu za iskustvo otoka i smještaj kod nas jedina opcija koju nude.

Ako znate pisati projekte i prijavljivati ih za financijsku potporu (ili znate nekog tko bi to mogao napraviti), rado ćemo isti kao Udruga podržati i isplatiti vam honorar.

 

Teme koje obrađujemo

Povijest otoka, sociologija stanovništva: život na otoku, profil ljudi s otoka, arheologija, astronomija, prirodna i kulturna bogatstva otoka, flora i fauna, samoniklo i ljekovito bilje, permakultura, uređenje vrta, uređenje suhozida i pristava, umjetničke rezidencije, umjetnički i kulturni programi, rad udruge, zdravi način života, volontiranje u zajednici, vegetarijanski/veganski recepti i sl...

 

Prijava

Svoju prijavu šaljite na adresu e-pošte: hello@bisevoislandartistresidency.org. U prijavi nam dostavite i vaše dosadašnje iskustvo i kratki CV.

__________
Izvor: bisevoislandartistresidency.org
Naslovna fotografija: Unsplash

Projekt je sufinanciran od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije. 
Zajedno čuvamo okoliš – sufinancirano sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

NEWSLETTER

Klikom na gumb dajete suglasnost za primanje novosti Pokreta Otoka te se slažete s politikom privatnosti.
magnifiercrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram