BOL – Graffiti na Gradele festival 2022.

Objavio: mirna.dalic@islandmovement.eu - 27.06.2022. - Vrijeme čitanja: 3min

Na Braču se sprema tulum za pamćenje, Graffiti na Gradele festival, 2022. u Bolu, od 29. – 30. srpnja

Krankšvester, Mimi Mercedez, Z++, Bore Balboa, Grše, Kukus, Buntai i Krešo Bengalka imena su koja predvode glazbeni lineup na ovogodišnjem Graffiti na Gradele festivalu, 2022. u Bolu na Braču. Osim eminentnih imena regionalne i domaće street art i graffiti scene koja predvode crtački dio, festival će kao i do sada upotpuniti sjajan koncertni program – prenosi slobodnadalmacija.hr

 

Graffiti na Gradele

Ostalo je nešto više od mjesec dana do jednog od najpoznatijih hrvatskih art festivala Graffiti na Gradele. Ove godine ćemo ga gledati u većem i zanimljivijem izdanju na nekoliko lokacija u Bolu na Braču. Festival se održava od 29. – 30. srpnja.

Ovo predivno mjesto na Jadranu, bajkovite prirode i još bolje turističke ponude, na nekoliko dana postat će umjetničko i street art središte ovog dijela Europe. Sjajni umjetnici će se pobrinuti da lokalne uličice dobiju novo ruho, a stare zgrade postanu galerija na otvorenom. Sjajan glazbeni program pobrinut će se za dobru atmosferu i stvaranje najljepših ljetnih uspomena.

Na festivalskom prostoru gdje se nalazi napušteni hotel Bijela kuća, tik uz more održavat će se dnevni dj program. Uz brojne zabavne aktivnosti za publiku i radionice za djecu i mlade s pogledom na crtanje murala. Večernji se program u potpunosti seli u 585 Club. Smješten na šetnici uz Zlatni rat. U dva dana festivala ondje će nastupiti trenutno najpopularnija imena ovog popularnog žanra.

 

Organizatori festivala najavljuju – tulum za pamćenje

Krankšvester, trenutno jedni od najpopularnijih izvođača ovih prostora dolaze na krilima novog albuma “Krankšvester V” s kraja 2021. Regionalna trap princeza Mimi Mercedez dolazi razdrmati bolsku publiku u svom prvom nastupu na ovom festivalu, vodeći sa sobom horde obožavatelja iz cijele regije.

Z++, osječki glazbenik i producent zbog svog se prepoznatljivog stila posljednjih godina prometnuo u važno ime domaće scene s brojnim uspješnicama koje radi kako za sebe, tako i za brojne druge popularne hrvatske glazbenike. Bore Balboa i Grše svoj festivalski pohod nastavljaju i na GNG-u, pred već dobro poznatom publikom. Zagrebački trap maheri Kukus i Buntai također su dobar recept za party koji neće završiti s izlaskom sunca.

Na festivalu ćemo ove godine gledati i dobro poznato ime na ovim prostorima, prijatelja festivala i prvaka tvrdog đira Krešu Bengalku, koji je na festivalu od njegovih davnih početaka, a čije svevremenske hitove publika pjeva od početka do kraja.

 

__________
Izvor: slobodnadalmacija.hr
Naslovna fotografija: Pixabay