BRAČ – Brač Film Festival

Objavio: mirna.dalic@islandmovement.eu - 11.08.2021. - Vrijeme čitanja: 3min

7. izdanje Brač Film Festivala, po prvi puta ove godine, traje dan dulje i održat će se od 11. do 14. kolovoza u Supetru

.

Brač Film Festival proširuje svoj program te gledateljima donosi svekupnu 12 nagrađivanih filmskih naslova na otok. Ovogodišnji program, sadržajniji nego ikad nastavlja glavni cilj Festivala – promociju mladih filmaša i debitanata iz cijele Europe.

Festival otvara film aktualne tematike, Influencerica, redatelja Magnus von Horna. Hvaljen od strane kritike, film je izabran za službenu selekciju Cannesa.

Drugi dan rezerviran je za hrvatsku premijeru filma Jazavac pred sudom austalskog redatelja Marca Windona, a treći dan na programu nalazi se srpska dramu Oaza, redatelja Ivana Ikića. Oaza je premijerno bila prikazana na glasovitom filmskom festivalu u Veneciji, gdje je osvojila nagradu European Labels za najbolji film. Ista je nagrada, za najbolji film, potvrđena i na Zagreb Film Festivalu.

Festival ove godine zatvara kino-hit, krimić Lihvar, redatelja Nemanje Ceranića koja prati jedan dan u životu zelenaša Mundira čiji se život okreće naopačke zbog jedne nesmotrene pogreške.

I ove godine, radi sigurnosti naših posjetitelja, i dječji program seli se na otvoreno, odnosno na ljetnu pozornicu iza supetarske crkve. Najmlađa publika ove će godine imati priliku pogledati prvi makedonski film za djecu, film Stela redatelja Stojana Vujučića te obiteljske filmove Sune za sve, Spaceboy te Moj brat lovi dinosaure.

Svi navedeni filmski naslovi glavnog programa koji će se ove godine prikazivati u ljetnom kinu u sklopu festivala su debitantski filmovi te ujedno i bračke premijere. U sklopu festivala, održat će se i filmski kviz pod palicom dobro poznatog gosta Brač Film Festivala, Marija Kovača u kojem će svi filmofili imati priliku dokazati svoje znanje!

Podsjećamo sve zainteresirane da, zbog ograničenog broja mjesta u kinu i aktualnih mjera protiv suzbijanja širenja virusa, rezerviraju svoje ulaznice na vrijeme preko službene mrežne stranice festivala.

 

PROGRAM:

SRIJEDA 11.8.
21:00
LJETNA POZORNICA IZA CRKVE
Projekcija za djecu – film STELA
21:30
LJETNO KINO SUPETAR
Kratki: U ŠUMI, red. Sara Gregurić
Dugi: Projekcija filma INFLUENCERICA, red. Magnus von Horn

ČETVRTAK 12.8.
18:00
KNJIŽNICA SUPETAR
Razgovor s autorom – Nicholas Martin
21:00
LJETNA POZORNICA IZA CRKVE
Projekcija za djecu – film SUNE ZA SVE
21:30
LJETNO KINO SUPETAR
Kratki: IZGUBLJENI DANI, red. Jovana Avramović
Dugi: JAZAVAC PRED SUDOM, red. Marc Windon

PETAK 13.8.
21:00
LJETNA POZORNICA IZA CRKVE
Projekcije za djecu – film SPACEBOY
21:30
LJETNO KINO SUPETAR
Kratki: NE KAO TI, red.Nicolas Schönberger
Dugi: OAZA, red. Ivan Ikić
19:30
BEER GARDEN
Filmski kviz by Mario Kovač

SUBOTA 14.8.
21:00
LJETNA POZORNICA IZA CRKVE
Projekcije za djecu – film MOJ BRAT LOVI DINOSAURE
21:30
LJETNO KINO SUPETAR
Kratki: NETKO TREĆI, red. Milorad Milatović
Dugi: LIHVAR, red. Nemanja Ćeranić

 

 

__________
Izvor: bracfilmfestival.hr
Naslovna fotografija: Pixabay.