BRAČ – Europski tjedan mobilnosti u Sutivanu

Objavio: mirna.dalic@islandmovement.eu - 19.09.2018. - Vrijeme čitanja: 2min

Kampanja ljudima daje priliku istražiti ulogu gradskih ulica i eksperimentirati s praktičnim rješenjima za rješavanje urbanih izazova, poput onečišćenja zraka. EUROPSKI TJEDAN MOBILNOSTI, 16. – 22. rujna 2018. godine, želi podići svijest o multimodalnom prijevozu s akcijom “Mix and Move!”.

Od 2002. godine kampanja EUROPSKI TJEDAN MOBILNOSTI nastojala je poboljšati javno zdravlje i kvalitetu života promicanjem čiste mobilnosti i održivog urbanog prometa. – Prenosi Best of Brač.
.

Program u Sutivanu

9.00 | Okupljanje pocinje u 9.00 sati ispred TZO. 9.15 | Frane Radocaj će ispred TZO – na šetnici – održati 15min vježbe zagrijavanja za sve prisutne i tada kreće biciklijada (pozvani ste sudjelovati i pješke, rolama, romobilima) prema Tatinji. Studio Gabrić će fotografirati na terenu! Promet će biti zatvoren.

IGRA #1 | Dolaskom na Tatinju, udruga SVIJET KAO CVIJET održava “piknik” edukaciju i nakon toga djeca se raspoređuju u 3 ekipe izmješanih dobnih skupina. Prvo počinjemo sa sakupljanjem i razvrstavanjem otpada u vreće za smeće označene žutom, plavom i zelenom bojom (plastične boce, papir i limenke koje ćemo rasporediti po parceli). Ekipa koja skupi i razvrsta najviše osvaja najviše bodova.

IGRA #2 | Iduća igra je gađanje vunenom loptom kroz velike viseće “alke” od žice. Svaki natjecatelj iz svake grupe ima dva puta pravo gađati. Ekipe idu jedna po jedna, vrte se dva puta svi natjecatelji jedne ekipe i poslije idu druge dvije. Broje se baluni koji su prošli kroz rupu i na kraju tko ima najviše dobije 3 boda, 2, pa redom 1 bod tko ima najmanje (kao i u prvoj igri).

__________
Izvor: Best of Brač
Fotografija: Pixabay