BRAČ: “MILNA 2.0 – Konferencija o nautičkom turizmu i održivosti otoka”

Objavio: Đurđa Baljak - 12.06.2024. - Vrijeme čitanja: 2min

Na konferenciji “Milna 2.0”, koja će se održati 13. lipnja, raspravljat će se o nautičkom turizmu, održivom turizmu, održivosti otoka, maritimnoj baštini i zelenoj tranziciji.

Photo by Sincerely Media on Unsplash

Program pod nazivom “MILNA, VALA, LUKA” započinje 12. lipnja u 18.30 sati razgledom novootvorenog Interpretacijskog centra maritimne povijesti Milne uz stručno vođenje Margarite Šimat. Nakon toga slijedi otvaranje Milnarskog srca Lita uz nastup klapa Partenca i Morbin.

Interpretacijski centar maritimne povijesti Milne

Centar je svečano otvoren krajem ožujka ove godine i otkriva dugu i bogatu ribarsku tradiciju ovog dijela otoka Brača, kao i cijelog otoka. U izložbenom dijelu postavljeni su panoi s povijesnim pregledom razvitka brodogradnje u Milni. U središnjem dijelu izloženi su razni uporabni predmeti, dokumenti, oprema s brodova, alati, zapisi i fotografije.

Održivi turizam i važnost aktera

Održivi turizam na otocima nosi odgovornost prema cijelom društvu, čuvajući more, priobalje i okoliš za buduće generacije. Ta odgovornost potiče sve aktere turizma da slijede put održivog poslovanja i razvoja. Korištenjem najsuvremenijih tehnoloških rješenja i obnovljivih izvora energije, pridonose očuvanju mora i priobalja.

Dug prema naslijeđu

Život uz more, s morem i od mora, s pomorstvom, brodogradnjom i ribarstvom kao suštinom otočne i maritimne održivosti, nosi dug prema naslijeđu i opstanku prostora.

Izvor: J.T. / morski.hr

Naslovna fotografija: by Sincerely Media on Unsplash