UŠTEDI ENERGIJU
February 17, 2019

BRAČ - Nastavlja se projekt ''Zeleni Brač''

Projekt “Zeleni Brač – edukacijom do održivog gospodarenja otpadom na Braču“, nastavak je uspješne suradnje svih bračkih općina u području održivog i odgovornog gospodarenja otpadom na otoku Braču. Uključuje aktivnosti koje na prikladan način dopiru do svih otočana, informirajući ih i educirajući o poželjnim životnim navikama u kontekstu produkcije i zbrinjavanja otpada, dugoročno mijenjanjući način […]

Projekt “Zeleni Brač – edukacijom do održivog gospodarenja otpadom na Braču“, nastavak je uspješne suradnje svih bračkih općina u području održivog i odgovornog gospodarenja otpadom na otoku Braču.

Uključuje aktivnosti koje na prikladan način dopiru do svih otočana, informirajući ih i educirajući o poželjnim životnim navikama u kontekstu produkcije i zbrinjavanja otpada, dugoročno mijenjanjući način na koji se otpad percipira što vodi ka smanjenoj proizvodnji, a povećanoj količini recikliranog otpada.

Projekt će informirati, educirati i motivirati otočane svih dobnih skupina o odgovornom gospodarenju otpadom na otoku Braču te rezultirati smanjenjem količine proizvedenog otpada, kao i usvajanjem pozitivnih životnih navika.

Aktivnosti

U sklopu projekta, planiraju se provesti sljedeće aktivnosti, namijenjene različitim skupinama:

1. Izrada letaka (na dva jezika)
2. Izrada vodiča/brošura
3. Izrada plakata (na dva jezika)
4. Radijske emisije o gospodarenju otpadom
5. Izrada internetske stranice
6. Provedba javnih tribina
7. Provedba radionica za djecu
8. Produkcija predstave za djecu
9. Dizajn i grafičko rješenje slikovnice ili bojanke za djecu
10. Produkcija elektronskih oglasa

Pratite provedbu projekta na facebook stranici Zeleni Brač, i uključite u neke od brojnih aktivnosti koje slijede!

__________

Projekt je financirana sredstvima Europske Unije, putem Kohezijskog fonda i Programa OP Konkurentnost i kohezija 2014.–2020., Zaštita okoliša i održivost resursa, a ukupna vrijednost projekta je 299.490,00 kn. Projekt zajednički provode sve bračke općine i Grad Supetar.
Article written by Pokret otoka
Projekt je sufinanciran od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije. 
Zajedno čuvamo okoliš – sufinancirano sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

NEWSLETTER

Klikom na gumb dajete suglasnost za primanje novosti Pokreta Otoka te se slažete s politikom privatnosti.
magnifiercrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram