BRAČ – Natječaj za novčanu pomoć učenicima i studentima

Objavio: Pokret otoka - 28.01.2022. - Vrijeme čitanja: 3min

Općina Bol objavila je u srijedu, 26. siječnja, natječaj za novčanu pomoć učenicima i studentima s područja Općine Bol

I ove godine bolska općina nastavlja s pružanjem pomoći srednjoškolcima i studentima, a visina te pomoći ovisit će o ostvarenome prosjeku u prethodnoj školskoj i akademskoj godini – prenosi bracdanas.com

 

Od 1.000 do 4.000 kuna

Srednjoškolci s područja Bola koji se školuju izvan općine u školskim programima kojih nema na području Općine Bol dobit će tako novčanu pomoć u iznosu od 1.000 kuna, redovitim studentima koji su prethodnu školsku ili akademsku godinu završili s uspjehom do 3,49 bit će isplaćene 2.000 kuna. Onima s uspjehom od 3,50 do 4,49 općina će uplatiti 3.000 kuna. 4.000 kuna iznosit će pomoć studentima koji su prethodnu školsku ili akademsku godinu završili s uspjehom od 4,50 do 5,00. Treba napomenuti i da će Općina Bol novčanu nagradu u iznosu od 10.000 kuna dodijeliti studentima s područja općine za završeni akademski stupanj doktor znanosti ili doktor umjetnosti za 2022. godinu.

 

Traži se prebivalište na području Općine posljednje 3 godine bez prekida

Novčana pomoć bit će isplaćena jednokratno za prethodnu školsku, odnosno akademsku godinu, stoji u tekstu natječaja koji je oglasio pročelnik općinske uprave Stipe Karmelić. Učenici i studenti zainteresirani za novčanu pomoć trebat će dokazati i da ispunjavaju uvjete natječaja. Traži se da budu državljani Republike Hrvatske, ne stariji od 27 godina, s prebivalištem na području Općine Bol, i to najmanje posljednje 3 godine bez prekida, te da su redoviti učenici srednje škole koji se školuju izvan Općine Bol, u školskim programima kojih nema na području općine Bol.

 

Učenici i studenti koji nemaju pravo na novčanu pomoć

Iz Općine su pojasnili da se za novčanu pomoć ne mogu natjecati učenici koji ponavljaju školsku godinu do kraja školovanja u srednjoj školi i studenti koji ponavljaju akademsku godinu do kraja studiranja na istome fakultetu, kao ni apsolventi. Učenici i studenti koji su korisnici stipendije ili kredita po drugoj osnovi moći će ostvariti pravo i na novčanu pomoć Općine Bol.

Prema objavljenome natječaju, rok za podnošenje prijava je do utorka, 1. ožujka. Dokumentaciju za natječaj treba dostaviti na adresu Općina Bol (Uz pjacu 2, Bol s naznakom “zamolba za dodjelu novčane pomoći”).

__________
Izvor: bracdanas.com
Naslovna fotografija: Unsplash.