BRAČ: Održano najveće kulinarsko natjecanje u ovom dijelu Mediterana

Objavio: mirna.dalic@islandmovement.eu - 24.03.2024. - Vrijeme čitanja: 2min

U Supetru na Braču održan je 19. Biser mora – najveće kulinarsko natjecanje i festival u ovom dijelu Mediterana. Iz godine u godinu okuplja vrhunske eno-gastro profesionalce, ali i neke buduće naraštaje turističko-ugostiteljske struke. Svi skupa predstavljaju svoja znanja, vještine, strast i poštovanje prema kulturi, tradiciji i gastronomiji.

Godinama već Bračani rade na eno-gastro brendiranju svoga otoka. Na 19. Biseru mora otključali su nam okuse Brača.

– Trudimo se da maksimalno imamo zastupljenost otoka, ali naravno da postoje i namirnice iz drugih djelova Hrvatske koje uklopimo u jeleovnik – pojasnio je za Regionalni dnevnik ugostitelj Dino Šeparović.

Uz sjajni janjeći tartar najbolje ide pomno odabran brački rose.

– Uvijek i redovno stranci i turisti, gosti traže ono što otključava okuse lokacije gdje se nalaze – kazala je Magdalena Senjković, vinarka s Brača.

Predstavljeni okusi Brača samo su djelić bogatog programa kulinarskih i slastičarskih natjecanja, master class radionica, prezentacija i vinskih edukacija.

– Traže se dobra hrana autohtona jela. Ono što mi moramo raditi sa svim kolegama koji su došli iz drugih zemalja je prenijeti te okuse tako da turisti i dalje dolaze na te naše okuse, bude li pašticada s okusima Mexica ili Kine – neće više dolaziti – rekao je Željko Neven Bremec, predsjednik ŠKMER-a.

Ovogodišnji Biser mora okupio je čak 600 sudionika iz 20-ak zemalja.

– Dobri brojevi u predsezoni pokazuju nam da će biti dobri i za Uksrs kada očekujemo 500 gostiju i u travnju dok za 1. svibnja i famozni slovenski tjedan očekujemo tisuću i pol gostiju – dodala je Martina Rendić, direktorica TZ-a Supetar.

Predsezona je na otoku započela bolje nego ikada, u Supetru su otvoreni svi veliki hoteli. U prva tri mjeseca broj dolazaka je 36 posto veći nego lani, a to su sjajni rezultati koje nitko nije očekivao, prenosi Regionalni dnevnik.

Izvor: Morski.hr

Fotografija: Pixabay.com