Već petu godinu za redom Bračko folklorno društvo „Ciciljona“ iz Supetra u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Supetra i Gradom Supetrom organizira smotru tradicionalnih plesova otočkog i priobalnog podneblja Republike Hrvatske.
.

Na taj se način povezuju hrvatski otoci od Krka do Mljeta sa ciljem uspostave suradnje među otocima, otočkim folklornim društvima i očuvanjem te promocijom prebogate kulturno – umjetničke baštine RH.

Uz domaćine, ovu godinu na pozornicu na supetarskoj rivi će se popeti:

– Viteško udruženje „Kumpanija“ iz Blata na Korčuli koja će nam predstaviti svoj poznati viteški ples od boja – viteški ples od koji boja prenosi tradiciju narodne vojske koja je nekoć čuvala Blato, – Izvorna folklorna skupina „Silba“ sa istoimenog otoka koja će nam predstaviti pet izvornih plesova koji datiraju iz 17. i 18. st. – silbenski tanac, boem, šotiš, quatro passi i postolinu – Folklorno društvo „Šaltin“ iz grada Hvara sa starim hvarskim plesovima (forskin tancima) te – Kulturno umjetničko društvo „Putalj“ koje će izvesti plesove kaštelanskog područja.

Sponzori su TZ Supetar, Grad Supetar, Udruženje obrtnika Brač, OPG Žuvić, Muzej uja Škrip, Jako vino Bol, CB Monaco, Trgovina na malo Tin, Obrt Škarpelin, CB Fox, …