25. svibnja na otoku Braču održana je peta smotra otočkog folklora koju su upriličile folklorne skupine i kulturno umjetnička društva s otoka Hvara, Korčule, Silbe te s Kaštelanskog područja.

Domaćini događanja – folklorno društvo ‘Ciciljona’ iz Supetra uz pomoć TZ Grada Supetra i Grada Supetra svojim su gostoprimstvom oduševili sve prisutne.

Početak nastupa obilježili su brački, silbenski i forski tanci, a izveli su se i plesovi kaštelanskog područja. Svi su bili odlični, no najveću pozornost zaplijenilo je Viteško društvo ”Kumpanija” iz Blata na otoku Korčuli izvodeći viteški ples od boja kojim se prenosi tradicija od narodne vojske koja je nekad čuvala Blato.
.

.
Sudionici

Uz Viteško društvo Kumpanija iz Blata na otoku Korčuli, nastupili su i Izvorna folklorna skupina „Silba“ koja je predstavila izvorne plesove iz 17. i 18. stoljeća – silbenski tanac, boem, šotiš i postolinu; Folklorno društvo „Šaltin“ iz grada Hvara sa starim hvarskim plesovima (forskin tancima) te – Kulturno umjetničko društvo „Putalj“ koje je izvelo plesove kaštelanskog područja.

Sponzori događanja bili su TZ Supetar, Grad Supetar, Udruženje obrtnika Brač, OPG Žuvić, Muzej uja Škrip, Jako vino Bol, CB Monaco, Trgovina na malo Tin, Obrt Škarpelin, CB Fox, …

__________
Autorica: Paula Bolfan
Naslovna fotografija: Andrijano Nigoević / Pokret Otoka