UŠTEDI ENERGIJU
May 18, 2018

BRAČ - Počeo XCM maraton 'Uvati vitar' u Sutivanu

XCM maratonu „Uvati vitar“, rekreativnoj je utrka koja se održava od 18. do 20. svibnja na otoku Braču. Za sudjelovanje u utrci nije potrebna nikakva licencija i mogu se prijaviti biciklisti koji se tim sportom bave iz amaterskih i rekreativnih pobuda. Za njih je ove godine napravljena dinamična i zanimljiva utrka, a mogu se natjecati na  […]

XCM maratonu „Uvati vitar“, rekreativnoj je utrka koja se održava od 18. do 20. svibnja na otoku Braču. Za sudjelovanje u utrci nije potrebna nikakva licencija i mogu se prijaviti biciklisti koji se tim sportom bave iz amaterskih i rekreativnih pobuda.

Za njih je ove godine napravljena dinamična i zanimljiva utrka, a mogu se natjecati na  tri  duljine staza –  Bonaca 18 kilometara,  Vitar 43 km i Bura 75 km.   I dok je staza Bonaca pripremljena za tzv. turističku vožnju i razgledavanje otoka, oni koji sudjeluju u Vitru morat će dobro podmazati kočnice i istrenirati svoje mišiće.

Kako i oni najambiciozniji rekreativci  ne bi ostali zakinuti, ali i svima ostalima koji vole biciklirati na duge staze, pripremljena je staza pod nazivom Bura duljine 75 kilometara. Upravo zbog atraktivnih single trail dionica, brzih spusteva, zahtjevnih uspona te nekih tehničkih dijelova kojima uglavnom mogu ovladati oni koji se zaista bave biciklizmom, privlačna je natjecateljima, ali i gledateljima.
.

Nije sve samo turistička vožnji, naspretnijima i najbržima dodijelit će se nagrade.

Domaćini su pripremili bogati nagradni fond, a svi mogu sudjelovati i u uvijek atraktivnoj tomboli. Start biciklističke utrke je u mjestu Sutivan gdje će se održati svi popratni događaji.

Oni koji to žele, na sutivanskoj rivi mogu se družiti s najvećim biciklističkim brendovima. Domaćini su se pobrinuli i za pravu feštu nakon utrke, pa će tako svi natjecatelji, njihove pratnje te svi oni koji će pratiti utrku namjerno ili slučajno, nakon utrke na sutivanskoj rivi uživati u bogatoj gastronomskoj i enološkoj ponudi otoka Brača.

Domaćini su pripremili i sadržaje za najmilije i najmlađe, u nedjelju 20. Svibnja nedjeljno jutro je predviđeno najmlađe – Kids Race i fotografiranje sa pobjednicimaXCM utrkeUtrka se održava u samom centru Sutivana.

I dok su za prošlogodišnju utrku „hvatanja vjetra“ njeni sudionici imali samo riječi pohvale, svi se nadaju kako će ovogodišnja utrka nadmašiti sva očekivanja. Natjecateljima i njihovoj pratnji i prijateljima, Bike Friendly Sutivan osigurao je i povoljniji smještaj za vrijeme utrke, a svi koji uplate startninu utrke dobit će i 30 posto popusta za kartu za trajekt.

www.visitsutivan.com
Facebook: https://www.facebook.com/visitsutivan
Twitter: https://twitter.com/TZOSUTIVAN

__________
Izvor: hotspots.net.hr
Fotografija: Uvati vitar FCB

Article written by Pokret otoka
Projekt je sufinanciran od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije. 
Zajedno čuvamo okoliš – sufinancirano sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

NEWSLETTER

Subscription
Klikom na gumb dajete suglasnost za primanje novosti Pokreta Otoka te se slažete s politikom privatnosti.
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram