UŠTEDI ENERGIJU
September 3, 2021

BRAČ - Povezivanje sjeverne strane otoka

U svrhu boljeg povezivanja otočnog stanoništva, Splitsko - dalmatinska županija pokrenula je, veliki infrastrukturni zahvat povezivanje sjeverne strane otoka Brača Povezivanje sjeverne strane otoka provodi se kroz projekt izgradnje nove ceste i rekonstrukcije ceste Supetar - Pučišća - Povlja - Sumartin, koji će doprinijeti snažnoj revitalizaciji sjevernog dijela Brača kao i otvoriti nove razvojne mogućnosti […]

U svrhu boljeg povezivanja otočnog stanoništva, Splitsko - dalmatinska županija pokrenula je, veliki infrastrukturni zahvat povezivanje sjeverne strane otoka Brača

Povezivanje sjeverne strane otoka provodi se kroz projekt izgradnje nove ceste i rekonstrukcije ceste Supetar - Pučišća - Povlja - Sumartin, koji će doprinijeti snažnoj revitalizaciji sjevernog dijela Brača kao i otvoriti nove razvojne mogućnosti ovoga dijela Županije.

Projekt je podijeljen u dvije faze od kojih je prva u izvođenju (izgradnja nove ceste u dužini od 4,8 km). Druga faza izgradnja druge dionice od Pučišća do Povlja u dužini od 10,4 km kao i rekonstrukcija cijele trase u dužini od 31,6 km od kojih se prva faza pred završetkom, doznaje se od spllitsko-dalmatinskog dožupana, Ante Šošića.

Splitsko - dalmatinska županija je uspješno aplicirala na fondove EU te je putem Županijske uprave za ceste osigurala 60,8 milijuna kuna (bespovratna sredstva EU 51,7 milijuna i 9,1 milijun iz nacionalne komponente) kako bi ovaj vrijedan projekt realizirala.

- Županijska uprava na čelu sa županom Blaženkom Bobanom uložila je napor kako bi ova investicija nakon dovršetka, služila stanovnicima i gospodarstvu otoka Brača a smatrajući da je uspješna regija samo ona koja ravnomjerno razvija sva svoja područja.

Zahvaljujem se svima dionicima koji su omogućili pokretanje projekta a posebno : Županijskoj upravi za ceste, Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture na čelu sa ministrom Olegom Butkovićem, vrijednome načelniku općine Pučišća, Marinu Kaštelanu (koji je zajedno sa nama iz Županije snažno podupirao i pripremao realizaciju projekta) i svima (projektanti, izvođači i drugi) koji su na bilo koji način pomogli realizaciji ovog kapitalnog projekta za otok Brač, poručuje Šošić koji je i sam posjedio gradilište te posvjedočio kako se radovi odvijaju planiranom dinamikom.

Prva faza projekta bit će završena kroz nekoliko mjeseci.

- Nadalje, preostaje prionuti nastavku projekta i uvjerenju da će konačnim dovršetkom obaju faza, otok Brač i njegovi stanovnici dobiti ugodniji prostor za življenje kao i snažnu polugu za daljnji razvoj, zaključuje Šošić.

 

 

__________
Izvor: dalmatinskiportal.hr
Naslovna fotografija: Pixabay.

Article written by Pokret otoka
Projekt je sufinanciran od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije. 
Zajedno čuvamo okoliš – sufinancirano sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

NEWSLETTER

Klikom na gumb dajete suglasnost za primanje novosti Pokreta Otoka te se slažete s politikom privatnosti.
magnifiercrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram