UŠTEDI ENERGIJU
September 28, 2022

BRAČ - Ribarnica uvela ekološki prihvatljivija rješenja za plastične vrećice

Postirska ribarnica uvela ekološki prihvatljivija rješenja za pakiranje morskih proizvoda - biorazgradive vrećice i platnene vrećice

Ne samo što povećana konzumacija ribe nema negativan utjecaj na okoliš, za razliku od drugih, uzgojenih, životinja, ribe ne opterećuju resurse ionako osiromašene zemlje. Uz to imaju veliku nutritivnu vrijednost, uz minimalni doprinos proizvodnji CO2. Od nedavno je smanjen i negativan utjecaj prodaje ribe u Postirima na Braču!

 

Uspostavljanje suvremene ribarnice

Općina Postira je, u sklopu projekta “Uspostavljanje suvremene ribarnice i promocija proizvoda ribarstva” uvela i ekološka rješenja za pakiranje morskih proizvoda koji se prodaju na novoj suvremenoj ribarnici - biorazgradive vrećice kao i platnene vrećice. Jedna takva vrećica za višekratnu uporabu može zamijeniti i do 500 plastičnih vrećica, čime se značajno utječe na zaštitu okoliša.

Kupci s postirske ribarnice tako pri prvoj kupnji dobiju na poklon jednu platnenu vrećicu za višekratnu kupovinu. U koju onda neograničeno puta mogu spremiti svoju svježu, tek kupljenu ribu, spakiranu u biološki razgradivu vrećicu izrađenu od kukuruznog škroba.

 

Projekt naziva “Uspostavljanje suvremene ribarnice i promocija proizvoda ribarstva” kojeg provodi Općina Postira, odobren je na natječaju LAGUR-a Brač, a sufinanciran je sredstvima iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo. Ukupna vrijednost projekta je 261.475,00 HRK, od čega Europska Unija sufinancira 85%, a Republika Hrvatska 15%.

 

__________
Izvor: Poduzetnički centar aktiva
Naslovna fotografija: Poduzetnički centar aktiva

Projekt je sufinanciran od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije. 
Zajedno čuvamo okoliš – sufinancirano sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

NEWSLETTER

Klikom na gumb dajete suglasnost za primanje novosti Pokreta Otoka te se slažete s politikom privatnosti.
magnifiercrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram