BRAČ – Sutivanska Fantažija o’ribe

Objavio: mirna.dalic@islandmovement.eu - 07.07.2021. - Vrijeme čitanja: 2min

Ljeto u Sutivanu miriše na ribu i to sve zahvaljujući projektu “Fantažija o’ribe – promocija ribarstva i ribljih proizvoda” kojeg provodi Turistička zajednica Općine Sutivan

.

Kroz četiri dana festivala ribe i ukupno osam njegovih izdanja tijekom dvije godine, posjetitelji i lokalci moći će uživati u raznolikom programu s mirisom soli i okusom ribe.

Drugi festival Fantažija o’ ribe počinje u utorak, 13. srpnja, projekcijom filma “Čovjek delfin” u ljetnom kinu Sutivan. Priča je to o legendarnom roniocu na dah čiji je život bio inspiracija za kultni film Luca Bessona ‘Veliko plavetnilo’.

U srijedu, 14. srpnja, posjetitelji festivala moći će zaviriti u tradicijski život ribara, kroz scenski prikaz Pulišelićeve Svađe, u Kavanjinovim dvorima, nakon čega će ih zabavljati B bend.

Četvrtak je rezerviran za degustaciju pašticade od tune, uz taktove grupe Naranče, a cijeli festival završava u petak, Pjatom o’srdele, tijekom koje posjetitelji mogu naučiti i zakrpiti ribarsku mrežu ili saznati sve o Puratićevom izumu, tradicijskim ribarskim alatima i kraljici mora – srdeli.

.

.

Festival će se održati na tri lokacije – u ljetnom kinu Sutivan, atriju Kavanjinovih dvora i na sutivanskoj rivi, s početkom u 21.00 sat. Više detalja o samom festivalu možete vidjeti na Facebook stranici TZO Sutivan.

Ovaj događaj dio je projekta “Fantažija o’ ribe – promocija ribarstva i ribljih proizvoda” kojeg provodi Turistička zajednica Općine Sutivan. Događaj je odobren na natječaju LAGUR-a Brač, a sufinanciran je sredstvima iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo. Ukupna vrijednost projekta je 342.815,96 HRK, od čega Europska Unija sufinancira 85%, a Republika Hrvatska 15%.

 

 

__________
Izvor: TZO Sutivan
Naslovna fotografija: TZO Sutivan