BRAČ – Treći lignjolov “Je bilo sriće?” u Sutivanu

Objavio: mirna.dalic@islandmovement.eu - 15.10.2021. - Vrijeme čitanja: 2min

Lignjolovci će snage odmjeriti ovu subotu, 16. listopada, u trećem po redu lignjolovu, natjecanju prikladnog naziva “Je bilo sriće?”

“Je bilo sriće” glavno je pitanje ovih večeri u sutivanskom portu. Tko god ima kajić, isplovljava njime na lignje, dok ostatak čeka na dnu porta da sazna koliko je ko ima sriće. Ženama doma je pak glavno pitanje oće podušit s kumpirima ili na kolutiće – prenosi Poduzetnički centar Aktiva.

.

Lovi se od Mlina na Bunti do uvale Bačve

Lovi se iz barke, a panulavanje je zabranjeno. Ekipe se mogu prijaviti isti dan od 15.30sati do 16.00sati ispred Kavanjinovih dvora. Sudjelovanje je besplatno, a ulov ostaje vlasniku.

.

.

Samo natjecanje počinje u 16.30, a završava u 19h. Svi natjecatelji moraju biti u portu kad počinje službeno vaganje ispred atrija Kavanjinovih dvora. Tko nije na službenom početku u 16.30 sati na isplovljavanju i u 19.00 sati nije u portu je diskvalificiran.

Po završetku lignjolova, dodijelit će se novčane nagrade i medalje za prva tri mjesta, ali i nagrade za najveću i najmanju lignju! Svi sudionici i posjetitelji moći će uživati i u gastro programu nakon natjecanja, te degustirati domaći bakalar i crni rižot, plešući uz taktove grupe Naranča akustik.

Gastro večer kao nastavak na lignjolov dio je projekta “Nauka i lavura o stivanskom brodovlju” kojeg provodi Turistička zajednica Općine Sutivan. Projekt je odobren na natječaju LAGUR-a Brač, a sufinanciran je sredstvima iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo. Ukupna vrijednost projekta je 172.637,72 HRK, od čega Europska Unija sufinancira 85%, a Republika Hrvatska 15%.

__________
Izvor: Poduzetnički centar Aktiva
Fotografije: Studio Gabrić, Franjo Mlinac