BRAČ – Zacrnite zube na trećem festivalu Fantažija o’ ribe!

Objavio: mirna.dalic@islandmovement.eu - 30.08.2021. - Vrijeme čitanja: 2min

Treći po redu festival Fantažija o’ ribe kojeg organizira Turistička zajednica Općine Sutivan u sklopu projekta “Fantažija o’ribe – promocija ribarstva i ribljih proizvoda” počinje u utorak, 7. rujna.

Treći po redu festival Fantažija o’ ribe počinje u utorak, 7. rujna, projekcijom filma “Između neba i zemlje” u ljetnom kinu Sutivan, s početkom u 20.30 sati. Priča je to o tajnama prošlosti koje otkriva Claude Lorius, 82-godišnji francuski glaciolog analizirajući različite razine leda.

U srijedu, 8. rujna, posjetitelji festivala moći će zaviriti u tradicijski život ribara, kroz scenski prikaz Pulišelićeve Svađe, u Kavanjinovim dvorima, nakon čega će ih poezijom inspirirati Josipa Lukšić.

Četvrtak je rezerviran za Pjat o’srdele i kratki tečaj o krpanju ribarske mreže, a cijeli festival završava u petak, degustacijom crnog rižota uz nastup benda Koperonti, tijekom kojeg posjetitelji mogu, kroz postavljenu izložbu, saznati sve o Puratićevom izumu, tradicijskim ribarskim alatima i kraljici mora – srdeli

Kroz četiri dana festivala i ukupno osam njegovih izdanja tijekom dvije godine, posjetitelji i lokalci mogu uživati u raznolikom programu s mirisom soli i okusom ribe. Festival će se održati na tri lokacije – u ljetnom kinu Sutivan, atriju Kavanjinovih dvora i na sutivanskoj rivi, s početkom u 20.30 sati. Više detalja o samom festivalu možete vidjeti na Facebook stranici TZO Sutivan.

Ovaj događaj dio je projekta “Fantažija o’ ribe – promocija ribarstva i ribljih proizvoda” kojeg provodi Turistička zajednica Općine Sutivan. Događaj je odobren na natječaju LAGUR-a Brač, a sufinanciran je sredstvima iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo. Ukupna vrijednost projekta je 342.815,96 HRK, od čega Europska Unija sufinancira 85%, a Republika Hrvatska 15%. 

 

 

___________

Izvor: Best of Brač

Fotografija: Studio Gabrić