UŠTEDI ENERGIJU
May 9, 2023

BRAČ - Završen vrijedan projekt brige za starije i nemoćne u općini Pučišća

U četvrtak, 11. svibnja s početkom u 10 sati, u Dvorani Hrvatskog Skupa u općini Pučišća održat će se završna konferencija projekta “Zaželi - program zapošljavanja žena u općini Pučišća”.

 

Program je to koji ima izuzetan značaj za zaposlene žene, ali i za korisnike usluga koje su pružane u okviru programa.

 

Žene dobile priliku uključivanja na tržište rada i poboljšanja kvalitete života

Zaposlene žene su kroz ovaj projekt dobile priliku da se uključe na tržište rada i postanu financijski neovisne. Too je uvelike poboljšalo njihovu kvalitetu života. Osim toga, ovaj projekt je pružio ženama priliku da svojim radom pomognu drugima, što je za mnoge od njih predstavljalo veliko zadovoljstvo.

 

Stariji i nemoćni se uz njih osjećaju manje usamljeno

Korisnici usluga, starije i nemoćne osobe, također su imali veliku korist od ovog projekta. Zaposlene žene su im pružale podršku u svakodnevnim aktivnostima, poput kupovine, kuhanja ili čišćenja, što je značajno doprinijelo njihovoj kvaliteti života. Osim toga, kroz druženje i razgovor s njima, korisnici su se osjećali manje usamljeno, što se pokazalo posebno značajnim kod brojnih korisnika.

 

Projekt ima izuzetan društveni značaj za općinu Pučišća

Ukupno gledano, projekt "Zaželi - program zapošljavanja žena u općini Pučišća" ima izuzetan društveni značaj. Pomaže u osnaživanju žena i uključivanju marginaliziranih skupina u društvo.

Ovaj projekt je pozitivan primjer kako se kroz suradnju lokalne zajednice i javnih institucija mogu ostvariti značajni društveni pomaci. Svi uključeni nadaju se skorom ponovnom raspisivanju natječaja kako bi se pružanje usluga starijim i nemoćnim osobama iz svih naselja općine Pučišća moglo nastaviti, u duljem trajanju.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, a provodi ga Općina Pučišća u partnerstvu s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje - Područna služba Split te Centrom za socijalnu skrb Brač - Supetar.

 

 

________________

Autor: Press

Fotografije: Press

Projekt je sufinanciran od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije. 
Zajedno čuvamo okoliš – sufinancirano sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

NEWSLETTER

Klikom na gumb dajete suglasnost za primanje novosti Pokreta Otoka te se slažete s politikom privatnosti.
magnifiercrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram