BRAČ – Zaželi – program zapošljavanja žena u Selcima

Objavio: mirna.dalic@islandmovement.eu - 19.09.2022. - Vrijeme čitanja: 2min

Deset žena godinu dana brinulo za 70 starijih i nemoćnih osoba u Selcima na Braču kroz projekt Zaželi

U općinskoj vijećnici Općine Selca, u ponedjeljak, 19. rujna s početkom u 18.30 sati održat će se završna konferencija projekta “Zaželi – program zapošljavanja žena u općini Selca” na kojoj će biti predstavljeni rezultati projekta koji se proteklih 16 mjeseci provodio na istočnom dijelu otoka Brača.

 

Projekt Zaželi

Podsjetimo, ovim projektom zaposleno je 10 žena s najviše završenom srednjom školom, s područja Općine Selca kako bi se tijekom godinu dana brinule za najmanje 60 krajnjih korisnika: osoba starije životne dobi ili nemoćnih osoba. U projektu je u konačnici sudjelovalo čak 70 korisnika, kojima je tijekom 12 mjeseci podijeljeno ukupno 720 paketa osnovnih higijenskih i kućanskih potrepština.

 

 

Osim radnog mjesta, zaposlenice su u sklopu provedbe projekta dobile i mogućnost stjecanja dodatnih znanja i vještina. 160 sati trajao je program osposobljavanja za poslove gerontodomaćice, za svaku od 10 žena zaposlenih na projektu, a uspješno završen program rezultirao je i upisom stečenih kvalifikacija u radnu knjižicu.

 

 

Projekt “Zaželi – programa zapošljavanja žena u Općini Selca” sufinancirala je Europska Unija iz Europskog socijalnog fonda.

 

__________
Autor: Poduzetnički centar Aktiva
Naslovna fotografija: Poduzetnički centar Aktiva