BRACHIA KIDS – Prvo hrvatsko maslinovo ulje za djecu

Objavio: mirna.dalic@islandmovement.eu - 04.04.2019. - Vrijeme čitanja: 3min

Cijenjeni brački brend maslinovog ulja Brachia lansirao je Brachia Kids, prvo hrvatsko maslinovo ulje namijenjeno djeci vrtićkog i osnovnoškolskog uzrasta.

“Brachia Kids donosi svjež i zavodljiv okus voćnih sorti maslina iz ekološkog uzgoja s otoka Brača – prenosi Journal.hr

Te su arome idealne da djeca zavole okus maslinovog ulja. Ovaj novi proizvod namijenjen je roditeljima koji razumiju ljekovitost i veliku nutricionističku vrijednost maslinovog ulja i žele ga uvesti u prehranu svoje djece.” – istaknuo je Leopold Botteri, upravitelj zadruge Brachia.

Glavnu ulogu u popularizaciji konzumacije maslinovog ulja kod djece imat će i ambalaža koju potpisuju Izvorka Jurić i Jurica Kos, iz Design Bureau Izvorka Jurić.

“Ambalažu smo dizajnirali na način da djeci proizvod bude pristupačan, zabavan za korištenje, a ujedno i edukativan kako bi se razvijala svijest o važnosti redovite upotrebe maslinovog ulja. Tijelo staklene bočice (0,25 dcl) djelomično smo obukli u kutiju koja zajedno sa crnim vrhom bočice tvori oblik bojice, a unutar koje je doista i smješteno 6 bojica. Prilikom rastvaranja kutije, otkriva se zabavna bojanka s ilustracijama drveta i listova maslina te raznih zadataka za djecu. Maslinovo ulje hrani organizam, a mozgalice i bojanka na ambalaži – hrane mozak. Zajedno čine kompletan proizvod za zdrav razvoj djeteta.” – objasnila je dizajnerica Izvorka Jurić.
.

BRACHIA KIDS

Pored premium maslinovog ulja Brachia Maslina i najnovijeg Brachia Kids – Design Bureau Izvorke Jurić za Brachiu je dizajnirao proizvode linije Brachia sortnih ulja, ekoBrachia te Brachia&Prijatelji.

Svi ovi proizvodi, pa i maslinovo ulje za djecu Brachia Kids, u Hrvatskoj su dostupni u trgovinama UJE.

Brachia Kids logičan je razvoj proizvoda Brachia, a uz Brachia “Maslinu” posjeduje izrazito funkcionalnu i upečatljivu ambalažu proizvoda. Podsjetimo se da je brend maslinovog ulja Brachia bio jedan od prvih među proizvođačima maslinovog ulja u Hrvatskoj koji je još 2005. godine počeo koristiti dizajn u razvoju svojih proizvoda, postavši svojevrsnim predvodnikom upotrebe dizajna na svojem tržištu. I to zahvaljujući suradnji s dizajnericom Izvorkom Jurić i sada već legendarnoj ambalaži Brachia “Maslina” koja je na tržištu prisutna već 13 godina, tijekom kojih kontinuirano osvaja nagrade za svoj svevremenski dizajn, što je istinski fenomen jer aktualnost ambalaže obično traje oko godine dana.

Nedavno je na prestižnom talijanskom natjecanju za ambalaže maslinovih ulja Olio Officina Festival u Milanu, bila ponovo nagrađena. Žiriji mnogobrojnih natječaja za dizajn, a i mnogi kritičari gastronomije već se godinama dive jedinstvenom spoju tradicionalnog i suvremenog koji se može prepoznati u dizajnu bočice “Maslina”.

Za premium izdanje, nositelja brenda Brachia, Izvorka Jurić i Jelena Gvozdanović dizajnirale su originalnu bočicu u obliku masline izrađenu u keramici čija je površina premazana bijelom glazurom. Time je spojen tradicionalni način skladištenja maslinovog ulja sa suvremenim izgledom bijele površine koja joj daje gotovo farmaceutski izgled, naglašavajući time ljekovitost i veliku nutricionističku vrijednost maslinovog ulja. Među brojnim se nagradama za Brachia “Maslina” izdvaja i prestižna WorldStar nagrada iz 2007., nešto poput Oscara za dizajn ambalaže koju dodjeljuje Svjetsko udruženje za ambalažu.
.

Izvorni članak u potpunosti pročitajte na Journal.hr

__________
Izvor: Journal.hr
Fotografija
: Izvorka Juric Biz