CRES – 5. prvenstvo Hrvatske u gradnji suhozida

Objavio: mirna.dalic@islandmovement.eu - 17.09.2022. - Vrijeme čitanja: 2min

Otvorene su prijave za 5. prvenstvo Hrvatske u gradnji suhozida – Cres 2022 u organizaciji udruge Dragodid

5. Prvenstvo Hrvatske u gradnji suhozida, u organizaciji udruge 4 Grada Dragodid, održat će se u subotu 8. listopada u Cresu. Pozivaju se sve  zainteresirane osobe: one koji su se okušali u gradnji suhozida, ali i one koji to još nisu, a htjeli bi, da sastave ekipe i prijave se. Dobrodošle su ekipe iz cijele Hrvatske – prenosi dragodid.org

 

Prvenstvo Hrvatske u gradnji suhozida

Prvenstvo je dio programa Suhozidnog susreta koji će započeti dan ranije, u petak, 7. listopada, a program će biti objavljen uskoro.

Okupljanje sudionika će biti u 10 sati u gradu nakon čega slijedi 15-minutna šetnja kroz stoljetne creske maslinike (malo o povijesti creskog maslinarstva) do lokacije Prvenstva. Lokacija je odabrana nakon što je pri širenju javnog puta srušen dvostruki suhozid s jedne strane puta koji će se tijekom Prvenstva ponovno podignuti.

Cilj je u zadanom vremenu (2h) od raspoloživog kamena izgraditi što kvalitetniji dvostruki suhozid/duplicu, unaprijed zadanih dimenzija (duljine, visine, dubine). Sve ekipe grade istovremeno, jedna do druge, svaka svoj segment zida. Vrednovat će se završenost segmenta, te kvaliteta zida.Nakon gradnje slijedi zajednički ručak, žiriranje i proglašenje pobjednika.

Obnova urušenih podzida maslinika će uslijediti poslijepodne, nakon natjecateljskog dijela, ručka i kraćeg predaha, a mogu se priključiti svi zainteresirani sudionici.Ekipu čini do 4 člana / članice starija od 16 godina.Kotizacija po ekipi iznosi 200 kn i plaća se prilikom registracije na licu mjesta. Svi natjecatelji dobivaju majice te im je osigurano osvježenje i ručak.

Pobjednička ekipa osim pehara dobiva i novčanu nagradu koja se pokriva iz kotizacija. Prijave se šalju e-mailom na adresu info@dragodid.org do 20.9.2022. Prijava trebaja sadržavati imena i adrese svih članova ekipe, te kontakt telefon i mail adresu najmanje jednog člana/članice ekipe.

Broj ekipa je ograničen!Projekt podupiru Ministarstvo kulture i medija, Grad Cres i Turistička zajednica Grada Cresa.

 

__________
Izvor: dragodid.org
Naslovna fotografija: Unsplash