UŠTEDI ENERGIJU
May 29, 2022

CRES / LOŠINJ - Promocija inovativnog ekoturističkog paket aranžmana

Tematizacija samog ekoturističkog aranžmana nastala je u želji da se gostima predstavi istinski otočni ritam kojim Lošinjani dišu i žive, kroz aktivaciju svih osjetila turista prema danima

Promocija inovativnog ekoturističkog paket aranžmana u zaštićenom morskom području Cres – Lošinj - prenosi morski.hr

 

Ekoturistički paket aranžman „YOUR OWN RHYTHM OF SENSES“

Morsko zaštićeno područje Cres – Lošinj, koje spada u eko mrežu NATURA 2000, ovih je dana ponovno u središtu europske pozornosti. Na otoku Lošinju trenutno borave odabrani internacionalni blogeri, influenseri i predstavnici turoperatora zapadnoeuropskog tržišta koje okuplja INTERREG DestiMED PLUS projekt.

Njihov zadatak je iskusiti, promovirati i potencijalno tržišno plasirati novokreirani ekoturistički paket aranžman „YOUR OWN RHYTHM OF SENSES“. Nastao je u suradnji lokalne zajednice s brojnim regionalnim i nacionalnim tijelima, a pod vodstvom Instituta za turizam iz Zagreba.

U projekt su uključeni Ministarstvo turizma i sporta te Primorsko – goranska županija, a cijeli program odvija se u morskom zaštićenom području Cres – Lošinj pod zaštitom mreže NATURA 2000. Cijeli program uključuje lokalne turističke proizvode i usluge te lokalne turističke pružatelje usluga i zaposlenike u cilju zadržavanja prihoda na lokalnoj razini s minimalnim posljedicama na okoliš i življenje.

 

TEMATSKI ARANŽMAN

Tematizacija samog aranžmana nastala je u želji da se gostima predstavi istinski otočni ritam kojim Lošinjani dišu i žive, kroz aktivaciju svih osjetila turista prema danima.

Cijeli aranžman ima oznaku ekoturističke kvalitete brenda MEET Network, te je kreiran za tržište iskusnih, platežno sposobnih, ekološki odgovornih i avanturističkih putnika srednjih godina, engleskog i njemačkog govornog područja koji uživaju u spoju outdoor aktivnosti i psihofizičkog odmora, lokalnoj gastronomiji, kulturi, prirodi i tradiciji te interakciji s lokalnim stanovništvom kroz raznovrsne kreativne radionice, iskustva i posjete.

DestiMED projekt već je proveden u PP Lastovsko otočje i NP Kornati, gdje se, kažu, pokazao kao pun pogodak.

__________
Izvor: morski.hr
Naslovna fotografija: Pixabay

 

Projekt je sufinanciran od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije. 
Zajedno čuvamo okoliš – sufinancirano sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

NEWSLETTER

Klikom na gumb dajete suglasnost za primanje novosti Pokreta Otoka te se slažete s politikom privatnosti.
magnifiercrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram