CRES – Mala škola udičarenja za djecu

Objavio: mirna.dalic@islandmovement.eu - 21.07.2021. - Vrijeme čitanja: 2min

Mala škola udičarenja za djecu u organizaciji ŠRD Parangal, započela je s radom u subotu 17. srpnja

.

Mala škola udičarenja je društveni program proveden u suradnji sa Zakladom za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva u sklopu Programa Aktivni u zajednici uz programsku suradnju i financijsku podršku Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva.Športsko ribolovno društvo Parangal je ujedno i najstarija udruga na otoku Cresu koja je 30. ožujka ove godine proslavila 65 obljetnicu aktivnog rada.

Sam koncept rada Male škole udičarenja zamišljen je kroz set od četiri predavanja / radionica u trajanju od sat vremena i završnog Natjecanja u udičarenju. Obzirom na epidemiološku sliku organiziran je rad u tri grupe po 7 polaznika. Zanimljiva činjenica jest da među polaznicima imamo 9 djevojčica.

Isto tako smatramo bitnim naglasiti kako polaznici nisu isključivo djeca s otoka. Među polaznicima imamo Riječana, Zagrepčana ali i polaznika osnovne škole u Italiji. Prostor za održavanje škole ustupila je Zajednica Talijana iz Cresa.

Na predavanju smo naučili nešto više o ribama našeg porta i škoja. Koje su najčešde ribe u našem portu, kako ih uloviti, koju ješku najbolje koristiti. Radionice su započele s kratkim uvodom o potrebi očuvanja mora i podmorja. Polaznici su vrlo brzo shvatili pravila ribolova i vjerujemo kako de sad prenosti svoja saznanja dalje i postati pravi čuvari bioraznolikosti. Na radionicama smo fokusirani na učenje vezanja udica.

Na posljednjoj radionici polaznici de trebati zavezati udicu i pripremiti sav potreban alat za sudjelovanje na Natjecanju u udičarenju za polaznike Male škole udičarenja. Navedeno Natjecanje bit de ujedno i završni dio Male škole udičarenja gdje de polaznici imati priliku pokazati naučeno. Po završetku Natjecanja svi polaznici dobit de uvjerenje o završenoj Maloj školi za udičarenje a najbolji dobit de i medalje.

Sav materijal za svakog sudionika osiguran od strane ŠRD Parangala i trgovine ribolovnom opremom Max Fishing iz Cresa. Nema kotizacije za sudjelovanje. Predavači su domadi ljudi iz Cresa, članovi ŠRD Parangala, redom zaljubljenici u more, udičarenje i podvodni ribolov.

 

 

__________
Izvor: morski.hr
Naslovna fotografija: Pexels.