CRES – Tina Gams-Fučić je “Ponos Hrvatske”

Objavio: mirna.dalic@islandmovement.eu - 04.03.2022. - Vrijeme čitanja: 2min

Creska Slovenka Tina Gams-Fučić primila je nagradu Ponos Hrvatske, našla se između dvanaest dobitnika zbog velike humanitarne akcije “Svi skupa za Kantridu”

U humanitarnoj akciji je prikupila donacije u zamjenu za svoju knjigu “Sjajne poruke za djecu i odrasle“. Tisak knjige su financirali Primorsko-goranska županija i tiskara Zambelli, a koju je i sama ilustrirala. Cilj akcije bio je donacijama za slikovnicu sakupiti sredstva za kupnju mobilnog ultrazvučnog aparata za Dječju bolnicu Kantrida – prenosi radio.hrt.hr

.
Ručno nacrtana slikovnica sa više od 20 priča u rimama oduševila je male i velike čitatelje

Slikovnica se rasprodala u 14 dana. Time je prikupljeno dovoljno sredstava, a cilj autorice ostvaren.

Nagradu Ponos Hrvatske su uz Tinu Gams Fučić dobili i Tomislav Salopek, Patrik Radotić, Ana Ljubas i Udruga fra Mladen Hrkać, Domagoj Jakopović Ribafish, Dado i Nada Ignac, Gimnastički klub Petrinja, Dino More, Paola Vučeta, Vesna Ribarić, Goran Šimić i Sandra Vuk.

Nagrade za poštenje, dobrotu i hrabrost “Ponos Hrvatske”, dodjeljuju se na inicijativu “24 sata” i udruga “Ponos Hrvatske” uz partnerstvo Hrvatske radiotelevizije. Oni već 17 godina brinu da se vidi da postoje hrabri, humani i plemeniti ljudi.

 

__________
Izvor: radio.hrt.hr
Naslovna fotografija: Pixabay.