UŠTEDI ENERGIJU
November 10, 2022

CRES - Udruga Filmaktiv održala video radionicu za gimnazijalce

Udruga Filmaktiv održala je video radionicu u suradnji s grupom za kvalitetniji život na otoku Cresu "Ruta"

Održana je video radionica u sklopu edukacijskog projekta “Otoci”. Projektom se želi djeci i mladima s jadranskih otoka približiti video i potaknuti ih na aktivno korištenje videa u kreativnom izražavanju, ali i promišljanju svijeta i okoline u kojoj žive i odrastaju. Osim toga, projekt potiče na društvenu promjenu kroz dokumentarni, angažirani i eksperimentalni video - prenosi novilist.hr

 

Video radionica na Cresu

“Filmaktiv” radionice u Cresu organizira već 15 godina i kroz njih je prošao veliki broj mladih koji su, amaterski ili profesionalno, stečena znanja dalje koristili u svom radu, pa čak upisali zagrebačku Akademiju dramske umjetnosti.

Ovom su prilikom voditelji radionice Sanja Kapidžić i Borko Novitović imali priliku raditi sa četvero gimnazijalaca, Astrid Trifunović, Ivanom Vlajsavljević, Vidom Krstačićem i Aronom Tomašem, kojima su kroz neformalno druženje i puno praktičnog rada pružili osnovna znanja i vještine potrebna za izradu kratkog dokumentarnog, namjenskog ili eksperimentalnog videa, od ideje do realizacije.

Creski gimnazijalci prvo su dobili opći teorijski uvod u film, ali i učili raditi s kamerama i računalima, a u drugom su dijelu pisali scenarij i savladali predprodukcijsku pripremu.

U toj su fazi, kroz individualne razgovore i timski rad, definirani problemi koji muče mlade ljude, kako bi se odredila tema za snimanje.

Završni dio programa posvećen je procesu produkcije i postprodukcije, pa su polaznici radionice izašli na teren, snimali u različitim uvjetima, potom prebacili snimljeni materijal na kompjuter, pregledali ga i montirali.

Sada cijela creska Gimnazija nestrpljivo čeka gotov video uradak kako bi ga zajednički pogledali.

 

__________
Izvor: novilist.hr
Naslovna fotografija: Unsplash

 

Projekt je sufinanciran od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije. 
Zajedno čuvamo okoliš – sufinancirano sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

NEWSLETTER

Klikom na gumb dajete suglasnost za primanje novosti Pokreta Otoka te se slažete s politikom privatnosti.
magnifiercrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram