Otoci Cres i Lošinj dobit će novu medicinsku opremu! Četiri objekta Doma zdravlja PGŽ na kvarnerskim otocima bit će uskoro opremljena medicinskom i drugom opremom, nakon što je Županiji odobreno nešto više od 2,6 milijuna kuna iz fonda Europske unije.

Programom “Konkurentnost i kohezija” EU predviđeno je 85 posto od ukupne cijene projekta “Unapređenje primarne zdravstvene zaštite na otocima Primorsko-goranske županije”, a ostatak od približno 463 tisuća kuna financirat će Županija i Dom zdravlja PGŽ.

Bit će obnovljena postojeća oprema – opća oprema u Domu zdravlja u Malom Lošinju, bit će nabavljen novi ultrazvuk vrijedan oko 250 tisuća kuna za cresku ambulantu, EKG-uređaj za Lošinj i za Cres, defibrilator za Lošinj, a u zgradi Doma zdravlja u Malom Lošinju bit će izgrađeno dizalo za osobe teže pokretljivosti, vrijedno 500 tisuća kuna.

Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava potpisuju Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU, Središnja agencija za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU, te Primorsko-goranska županija.

Izvor: otoci.net