Čuvarice baštine: Otočna iskustva s Krka, Paga i Pašmana – Konferencija i izložba

Objavio: mirna.dalic@islandmovement.eu - 20.05.2024. - Vrijeme čitanja: 2min

Udruga Žene za otok vas poziva na konferenciju i izložbu pod nazivom “Čuvarice baštine: Otočna iskustva s Krka, Paga i Pašmana”

U sklopu projekta Na pola puta te nastojanja da istaknemo ključnu ulogu žena u očuvanju kulturne, povijesne i prirodne baštine na otocima, pozivamo vas na konferenciju i izložbu pod nazivom “Čuvarice baštine: Otočna iskustva s Krka, Paga i Pašmana”. Ovaj jedinstveni događaj održat će se 24. svibnja 2024. godine s početkom u 18 sati u Kino Krk.

Konferencija stavlja u fokus istaknute primjere žena koje su ključne u očuvanju kulturne, povijesne i prirodne baštine na otocima Krku, Pagu i Pašmanu. Kroz panel rasprave, sudionici će imati priliku razmotriti specifične izazove i prilike s kojima se susreću žene koje žive i rade na otocima te promicati održive načine života. Također, naglasak će biti i na poticanju ženskog poduzetništva i ekonomskog osnaživanja kroz očuvanje baštine i razvoj turističkih inicijativa.

Pozivamo vas da se pridružite ovom događaju koji će bar dijelom postaviti svjetla na doprinos žena u očuvanju bogate baštine naših otoka.

Nakon konferencije, u Galeriji Decumanus u Krku slijedi otvaranje istoimene izložbe koja nije samo skup umjetničkih djela ili prirodnih artefakata, već je to proslava ženskog doprinosa u očuvanju baštine. Predstavlja spoj kreativnosti i informacija, gdje se kroz raznolike priče, fotografije, umjetničke radove i artefakte istražuje uloga žena u čuvanju i oblikovanju identiteta naših otoka. Svaki eksponat nosi u sebi priču. Priču o snazi, odlučnosti i ljubavi prema kulturnom nasljeđu. Našim posjetiteljima pružamo priliku da zavire u prošlost, ali i da se inspiriraju za budućnost, jer su žene i njihov rad ključni u očuvanju naše baštine za generacije koje dolaze.

Za dodatne informacije molimo kontaktirajte zenezaotok@gmail.com .

Izvor i fotografija: Udruga Žene za otok

Naslovna slika: Unsplash.com