Danas je Europski dan Sunca

Objavio: mirna.dalic@islandmovement.eu - 21.06.2024. - Vrijeme čitanja: 2min

21. lipnja, najdužeg i najsvjetlijeg dana u godini, slavimo drugo izdanje Europskog dana Sunca. Zajedno slavimo transformativnu moć i potencijal Sunca.

O Europskom danu Sunca

Europski dan Sunca je uzbudljiva godišnja proslava koja se održava 21. lipnja, najdužeg i najsvjetlijeg dana u godini. To je ljetni solsticij, ili sredina ljeta, koji se u Europi obilježava tisućama godina. Ovaj poseban dan okuplja ljude diljem Europe kako bi proslavili i poduzeli mjere za budućnost pogonjenu solarnom energijom.

Ovo je zajednička inicijativa koju predvodi SolarPower Europe, u suradnji s raznolikim spektrom organizacija i udruga diljem Europe. Ove godine, SolarPower Europe udružio je snage s 54 organizacije iz različitih sektora kako bi obilježili ovaj dan i podigli svijest o izvanrednim prednostima solarne energije.

Zajedno gradimo Solarnu školu

Ove godine, Europski dan Sunca fokusira se na izgradnju Solarne škole za sve. Snalaženje u svijetu koji je u tranziciji zahtijeva od nas da budemo opremljeni znanjem i alatima kako bismo iskoristili neograničeni potencijal solarne energije i preuzeli kontrolu nad našom energetskom budućnošću.

Preuzmite komunikacijski set za Europski dan Sunca 2024. i pridružite nam se u slavljenju transformativne moći solarne energije.

Koristite hashtag #EuropeanSolarDay

Pogledajte vodič „Uključite se“ za više načina sudjelovanja.

Izvor i fotografije: Solar Power Europe