DOBRA ENERGIJA 2019 – Pokret Otoka novi je član EU federacije energetskih zadruga

Objavio: mirna.dalic@islandmovement.eu - 24.05.2019. - Vrijeme čitanja: 2min

U Zagrebu se od 30. svibnja do 01. lipnja održava međunarodna konferencija o Dobroj energiji i ekonomiji: transformacija lokalnih zajednica kroz suradnju energetskih zadruga i lokalnih vlasti

.Na skupu će sudjelovati 20-ak vodećih energetskih zadruga iz cijele EU, 10-ak predstavnika gradova iz EU i regije zapadnog Balkana, preko 100 domaćih i europskih stručnjaka, istraživača, praktičara, donosioca odluka, društvenih poduzetnika, inovatora, aktivista i entuzijasta koji se bave građanskom energijom, društvenom i solidarnom ekonomijom, razvojem energetski održivih zajednica i modelima energetske demokracije iz različitih pozadina, i koji svi zajedno dijele isti cilj: donijeti pozitivnu promjenu u društvu.

.
U sklopu trodnevne konferencije se organizira i 6. Generalna skupština Europske federacije energetskih zadruga – REScoop.eu čiji je i Pokret otoka član te sudjeluje u skupštini.

.
U fokusu ovogodišnje konferencije su novi ekonomski modeli i prakse iz desetak država Europske Unije koji pokazuju na koje načine energetske zadruge i druge građanske inicijative surađuju s lokalnim vlastima u realizaciji projekata obnovljivih izvora energije i koje to benefite donosi lokalnoj zajednici.

Program konferencije možete pogledati na poveznici.

.
PARTNERI I PODRŽAVATELJI

Glavni organizatori konferencije su Zelena energetska zadruga i Zelena mreža aktivističkih grupa (ZMAG / Reciklirano imanje) i njihove partnerske europske mreže: REScoop.eu i Ripess. Partneri i podržavatelji konferencije su međunarodne organizacije: Energy Cities, Climate-KIC, Transform Europe, Covenant of Mayors – Europe, Ambassade de France en Croatie – Francusko veleposlanstvo u Hrvatskoj, Rosa-Luxemburg-Stiftung Terra Hub Croatia Udruga gradova u RH, IPE – Institut za političku ekologiju, Studij inženjerstva okoliša – Geotehnički fakultet , Zelena akcija / FoE Croatia i medijski pokrovitelji Gradonačelnik.hr i energetika-net.com

__________
Izvor: www.zez.coop
Naslovna fotografija: Pixabay.com