Krajem travnja je u Kneževom dvoru u Pagu otvorena gastro manifestacija Pag na meniju na kojoj su dodijeljene oznake posebnog standarda tradicionalne kuhinje otoka Paga – Pag na meniju.

 

Oznake su dobili restorani Na Tale i Na Katine, Wine&Chesse bar Trapula s područja grada Paga i konoba Divlja maslina s područja Kolana.

 

Projekt su predstavile profesorica SŠ Bartula Kašića Ljiljana Martinović i Vesna Karavanić, direktorica TZ Grada Paga

Dobitnicima je čestitala Mihaela Kadija, direktorica TZ Zadarske županije koja je naglasila vrijednost ovog projekta i dala podršku SŠ Bartula Kašića i TZ Grada Paga. Navela je kako je prezentacija gastro ponude Zadarske županije nezamisliva bez Paga.

Otvaranju je bila nazočna predsjednica Gradskog vijeća Jasna Magaš, direktorica TZ općine Kolan Sabina Sabalić te predstavnici tvrtki, gradske uprave i institucija.

 

Posjetitelji su mogli kupiti proizvode s otoka Paga koji nose oznaku HOP

U Kneževom dvoru postavljena je izložba fotografija Foto kluba Pag pod nazivom Okus otoka-Oku S otoka, a na Trgu Petra Krešimira IV zatancali su članovi KUD-a Družina.

Posjetitelji su mogli razgledati i kupiti proizvode Solane Pag, Paške sirane, Benediktinskog samostana sv. Margarite i Zadruge Slani škoj SŠ Bartula Kašića koji nose oznaku HOP – Hrvatski otočni proizvod.

Brojni gosti i posjetitelji uživali su i u paškim specijalitetima po promotivnim cijenama u restoranima i konobama uz dalmatinsku klapu u điru.

 

 

Bogata tradicija i kvaliteta paškog sira, janjetine, skute, soli, baškotina, štrika, rafijola prepoznata je u Hrvatskoj i inozemstvu

TZ Grada Paga kontinuirano radi na promidžbi gastro ponude o čemu i svjedoče brojna predstavljanja paških brendova i specijaliteta.

„Danas smo zajedno sa SŠ Bartula Kašića i predstavnicima ugostiteljskih objekata s područja Grada Paga i Kolana dodijelili certifikate posebnog standarda tradicionalne kuhinje otoka Paga – Pag na meniju koji u svojoj ponudi imaju domaća, autohtona jela i pića te zadovoljavaju propisane kriterije javnog poziva. To nam je i motivacija da u suradnji sa ugostiteljskim objektima, tvrtkama, OPG-ovima, SŠ Bartula Kašića i ostalim dionicima nastavimo raditi na stvaranju prepoznatljivog i kvalitetnog turističkog proizvoda” – rekla je Vesna Karavanić, direktorica TZ Grada Paga.

 

Nositelji oznake „Pag na meniju”:

Područje Grada Paga: Konoba Bile, Bodulo, Didova kuća, Restoran Na Tale, Bistro Na Katine, Wine and cheese bar Trapula

Područje Općine Kolan: Konoba Bonaca, Figurica, OPG Prtorić i Divlja Maslina

Područje Grada Novalje: Konoba Težak

Gastro manifestacija Pag na meniju održava se u organizaciji Turističke zajednice Grada Paga i pod pokroviteljstvom Turističke zajednice Zadarske županije i Zadarske županije.

 

__________________

Autor: Press

FOTO: Vesna Fabijanić