UŠTEDI ENERGIJU
May 5, 2019

DRVENIK - Krenula vodoopskrba kućanstava vodonoscima

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije posjetilo je Drvenik Veli i Drvenik Mali početkom mjeseca. Tako su iz prve ruke mogli čuti s kojim se poteškoćama otočani susreću te kako im Ministarstvo može pomoći da život na otoku bude što kvalitetniji. Povod posjete bila je odluka MRRFEU kako će svi otočani čija kućanstva nisu […]

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije posjetilo je Drvenik Veli i Drvenik Mali početkom mjeseca.

Tako su iz prve ruke mogli čuti s kojim se poteškoćama otočani susreću te kako im Ministarstvo može pomoći da život na otoku bude što kvalitetniji.

Povod posjete bila je odluka MRRFEU kako će svi otočani čija kućanstva nisu spojena na javnu vodoopskrbnu mrežu imati pravo na 45 m3 vode po članu domaćinstva koje će moći naručiti u kalendarskoj godini prema vlastitim potrebama, a što su otočani pozdravili kako dobar i hvalevrijedan potez.
.

Već u četvrtak prvi vodonosci krenuli su prema Drvenicima.

"Svjesni poteškoća s kojima se stanovnici otoka Drvenik Mali i Drvenik Veli susreću, a s ciljem koordinacije svih subjekata održivog razvoja otoka, uspostavljena je intenzivna i učinkovita suradnja s gradonačelnikom Grada Trogira kao i s direktorom Vodovoda i kanalizacije d.o.o. Split i njegovim suradnicima. Tako sa zadovoljstvom mogu reći da je već od jučer organiziran brod vodonošac koji vodom opskrbljuje stanovnike spomenutih otoka", rekla je pomoćnica ministrice, Tajana Huzak iz Uprave za otoke.
.

Ovo je prvi put da je netko iz MRRFEU posjetio Drvenike što je naišlo na odobravanje otočana te je obilazak potrajao cijeli dan.

U pratnji pomoćnice ministrice Tajane Huzak bili direktor ViK-a Tomislav Šuta, njegov zamjenik zadužen za EU projekte i investicije Tomislav Prljević te Damir Perić iz Hrvatskih voda. Zajednička tema svih prisutnih bila je priključivanje Drvenika na javnu vodoopskrbu s dovodom vode s kopna. Dogovoreno je kako će se Ministarstvo uključiti u taj projekt kao koordinator između Grada, ViK-a i Hrvatskih voda te je istaknuto kako će već ove godine biti dovršena projektna dokumentacija. Planirana vrijednost projekta je 30 milijuna kuna.

Tijekom obilaska istaknuto je i kako su od strane Ministarstva prvi put ove godine odobrena sredstva za javnu rasvjetu otoka i to u iznosu od 650.000 kuna te kako će se MRRFEU u budućnosti intenzivnije uključiti u sve infrastrukturne projekte.

_________
Izvor: morski.hr
Naslovna fotografija: YOUTUBE

Article written by Pokret otoka
Projekt je sufinanciran od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije. 
Zajedno čuvamo okoliš – sufinancirano sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

NEWSLETTER

Subscription
Klikom na gumb dajete suglasnost za primanje novosti Pokreta Otoka te se slažete s politikom privatnosti.
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram