Župan Nikola Dobroslavić potpisao je s predstavnicima udruga Ugovore o financijskoj potpori programima udruga civilnog društva s područja Dubrovačko-neretvanske županije za 2022. godinu

Riječ je o programima Pomoć u kući starijim osobama na području Dubrovačko-neretvanske županije, Dnevni boravak za djecu s cerebralnom paralizom „Skalin po skalin“ te Dnevni boravak za osobe s psihosocijalnim teškoćama – prenosi edubrovnik.org

Na potpisivanju su bile nazočne i pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, obitelj i branitelje Đurđica Popović te pročelnica Upravnog odjela za poslove Župana i Županijske skupštine Žaklina Marević.

 

Značaj udruga koje brinu o najranjivijim skupinama

„Dubrovačko-neretvanska županija godinama prati rad i prepoznaje značaj ovih programa. Riječ je o udrugama koje rade važan posao za zajednicu. Njih pet brinu o starijim osobama, a dvije udruge pomažu našim sugrađanima s poteškoćama u razvoju, odnosno psihosocijalnim teškoćama i to su udruge koje svojim radom zaslužuju našu potporu“ – istaknuo je župan Dobroslavić.

Ugovori su potpisani s udrugama koje skrbe o starijim osobama i to udrugom „Otac Ante Gabrić“ koja djeluje na području Grada Metkovića, udrugom „Dobra“ koja pruža navedene usluge starijim osobama na području općina Pojezerje, Zažablje i Kula Norinska, udrugom „Dnevni boravak, pomoć i njega u kući Ploče“ koja djeluje na području Grada Ploča, udrugom „Val“ koja pruža usluge pomoći u kući starijim osobama na otoku Lastovu te udrugom „Blage ruke“ koja provodi aktivnosti iz navedenog programa na području općine Dubrovačko primorje.

.
Financiranje programa udruge roditelja djece s poteškoćama u razvoju ”Dva skalina”

Također, župan Dobroslavić potpisao je i ugovor o financiranju programa s udrugom roditelja djece s poteškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom „Dva skalina“ kao potporu programu “Dnevni boravak za djecu s cerebralnom paralizom – Skalin po skalin”. Također, i s udrugom za zaštitu prava psihijatrijskih pacijenata i unaprjeđenja duševnog zdravlja i kvalitete života „Lukjernica“. Udruga niz godina provodi program “Dnevni boravak za psihički oboljele osobe“ u okviru kojeg se provode različite individualne i grupne terapije s ciljem pomoći oboljelim osobama kao i članovima njihovih obitelj.

U ime svih udruga koje su danas potpisale ugovore županu je zahvalila predsjednica udruge „Otac Ante Gabrić“ Vilma Martić. Istaknula je da je riječ o udrugama koje rade s ranjivim skupinama ljudi i da im kontinuirana potpora Dubrovačko – neretvanske županije puno znači.

__________
Izvor: edubrovnik.org
Naslovna fotografija: Pixabay.