DUBROVNIK: 422.000 eura za lakšu provedbu projekata integriranih teritorijalnih ulaganja

Objavio: mirna.dalic@islandmovement.eu - 17.03.2024. - Vrijeme čitanja: 2min

Ministar regionalnog razvoja i fondova EU Šime Erlić uručio je u petak dubrovačkom gradonačelniku Mati Frankoviću sporazum od 400 tisuća eura o mehanizmu integriranih teritorijalnih ulaganja (ITU) i ugovor od 22.478 eura o strategiji razvoja Urbanog područja Dubrovnik.

Erlić je u Dubrovniku, uoči konferencije EU fondovi nove prilike 2021.-2027., istaknuo kako je riječ o bespovratnim sredstvima kojima se osigurava podrška gradskoj upravi za ostvarenje 22 milijuna eura vrijednih projekata iz ITU mehanizma.

– Grad Dubrovnik je s općinama iz svog urbanog područja kroz ITU mehanizam dobio 22 milijuna eura, što je značajan doprinos Vlade i ministarstva urbanoj politici, sa ciljem rasta kvalitete života građana, bolje dostupnosti javnih sadržaja i rasta standarda javne infrastrukture – rekao je Erlić.

Franković je najavio da će kroz ITU program realizirati “Park ‘n’ Ride” sustav na Pobrežju, što će prometno rasteretiti uže gradsko područje, prenosi HRT.

– Obnovit ćemo parkove Pile i Gradac te prostor oko platane na Brsaljama, čime će se krajobrazno preurediti područje od Pila do Boninova. Program uključuje i nabavu električnih vozila za javni autobusni prijevoz – kaže Franković.

Na konferenciji o EU fondovima predstavnicima jedinica lokalne i regionalne samouprave, razvojnih agencija, korisnicima i potencijalnim korisnicima europskih sredstava te dionicima regionalnog i lokalnog razvoja predstavljene su mogućnosti financiranja razvojnih projekata u okviru Kohezijske politike u financijskom razdoblju 2021.-2027.

Izvor: Morski.hr

Tagovi: ,