U petak i subotu, 17. i 18. svibnja 2019. u Parku prirode Telašćica bit će održana volonterska akcija u organizaciji Udruge za prirodu, okoliš i održivi razvoj Sunce, pod nazivom „Morska eko patrola“.

U akciji će sudjelovati tridesetak učenika Obrtno-tehničke škole u Splitu, Srednje škole Ivana Lucića iz Trogira te Centra za pružanje usluga u zajednici Split, skupa s mentorima iz Udruge Sunce Split i Lige za prevenciju ovisnosti i nastavnicima – prenosi Morski.hr.

Tijekom ove akcije (druge ovogodišnje, a četvrte od početka projekta), koja se provodi u sklopu projekta „VOLontIraj za PRIRODU, VOLontIraj za SEBE!“, volonteri će biti podijeljeni u tri grupe. Tako će prva biti zadužena za prikupljanje otpada na relaciji uvala Tripuljak – Mir, druga za čišćenje uvale Turčin, a treća za prikupljanje otpada u uvali Strižna.
.

”VOLontIraj za PRIRODU, VOLontIraj za SEBE!”

Nositelj projekta je Udruga za prirodu, okoliš i održivi razvoj Sunce, a partneri su Liga za prevenciju ovisnosti, Obrtna tehnička škola Split, Srednja škola Ivana Lucića – Trogir, Centar za pružanje usluga u zajednici Split, Javna ustanova „Park prirode Biokovo“, Javna ustanova „Nacionalni park Krka“, Javna ustanova „Park prirode Vransko jezero“ i Javna ustanova „Park prirode Telašćica“. Projekt se financira u okviru Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014. – 2020. Europski socijalni fond te sufinanciran od Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske. Ukupni iznos projekta je 1.211.473,24 kuna.

___________
Izvor: Morski.hr
Fotografija:hr.wikipedia.org