DUGI OTOK – Volontirajte na utrci s najljepšim vidicima

Objavio: mirna.dalic@islandmovement.eu - 24.02.2023. - Vrijeme čitanja: 3min

Dugi otok Trail 2023. održat će se 11. ožujka. Ako ne trčite, možete sudjelovati kao volonteri. Organizator će podmiriti troškove prijevoza, hrane i pića, a bit će i zabave nakon utrke.

 

Svim volonterima osigurana je hrana i piće tijekom zaduženja za vrijeme trajanja utrke, a svaki će volonter na poklon dobiti opremu koju će nositi tijekom trajanja utrke i koju će zadržati u svom vlasništvu.

Organizator će volonterima podmiriti trošak prijevoza isključivo za prijevoze dogovorene s organizatorom. Ostali troškovi neće biti podmireni, volonteri za svoj rad ne dobivaju novčanu naknadu.

Na poklon će dobiti paket s ‘Dugi otok trail hoodicom’.

Za volontiranje prijavite se OVDJE.

 

Dugi otok je prekrasna kulisa za održavanje outdoor aktivnosti

Sudionici će moći uživati u pogledu na očaravajuće prizore Parka prirode Telašćica i otočja Zadarskog arhipelaga.

Središnje mjesto događanja je Sali, turističko mjesto na obali ovog otočkog dragulja.

“Pridružite nam se na otoku osebujnosti i kontrasta, najvećem u sjeverno-dalmatinskoj otočnoj skupini gdje obalu karakteriziraju oštri kontrasti kao što su strme i zapanjujuće stijene Parka prirode Telašćica do tihih uvala i pješčanih plaža gdje se može uživati u predivnoj netaknutoj prirodi i čistoći mora, a zbog čega je park dobio status značajnog hrvatskog krajobraza” – pozivaju organizatori.

Dugi Otok ima bogatu kulturnu baštinu i povijest jer arheološki lokaliteti po cijelom otoku govore o njegovom korištenju još od prapovijesnog doba. Brojni arheološki nalazi ogledaju se u ostacima liburnskih gradina i grobnih gomila, antičkih vila, ranokršćanskih i srednjovjekovnih crkvi.

Ako se pitate zašto bi se ova utrka i staza znatno razlikovale od bilo koje druge otočke utrke na kojoj ste već bili i ako se ne možete odlučiti da li doći na utrku ili ne, uvjerit ćete se da je ovaj otočki dragulj stvoren za outdoor aktivnosti.

 

Zabava je osigurana i nakon utrke

Na cilju sudionike očekuje sajam otočnih proizvoda i neizostavna zabava.

“Ako niste znali, dugootočke fešte su dobro poznate po odličnom ‘štihu’, jedinstvenoj Tovarećoj mužici i dobroj spizi” – kažu organizatori.

Dodatne informacije o utrci, pravila sudjelovanja i više o načinu prijave možete pročitati na službenoj stranici utrke Dugi otok Trail.

 

 

_____________

Autor: Dugi otok Trail 2023.

Fotografija: Unsplash