UŠTEDI ENERGIJU
December 9, 2021

EGSO - Europske upute Hrvatskoj za održiv i uravnotežen razvoj ruralnih i urbanih područja

Održiv i uravnotežen razvoj ruralnih i urbanih područja ključan je za dobrobit građana Europske Unije

EGSO - Europski gospodarski i socijalni odbor poziva kreatore politika da provedu sveobuhvatnu i cjelovitu strategiju za uravnotežen, kohezivan, pravedan i održiv razvoj ruralnih i gradskih područja.

Za to će biti potrebno iskoristiti ulogu lokalnih zajednica, ojačati tradicionalne industrijske grane i stvoriti nove ekonomske aktivnosti i mogućnosti zapošljavanja u ruralnim područjima te istodobno poticati sinergije s gradskim područjima - prenosi odraz.hr.

U mišljenju „Ususret sveobuhvatnoj strategiji za održiv urbani i ruralni razvoj“  EGSO navodi nekoliko preporuka koje se temelje na uključivanju više dionika i pristupu „odozdo prema gore“, što su ključni elementi da se osigura održivost ruralnih politika i podrška lokalnog stanovništva.

 

Od presudne su važnosti horizontalna koordinacija i prilagođene politike

„Izuzetno je važno prijeći na integrirani pristup djelovanju i financiranju u raznim politikama koje utječu na ruralna područja. Moramo se pobrinuti za to da ruralna područja budu ne samo održiva već i privlačna mjesta za život.

Kvaliteta života u ruralnim krajevima mjerit će se povećanjem broja mladih stanovnika i novih inicijativa koje donose kvalitetna i dobro plaćena radna mjesta“, istaknuo je izvjestitelj Josep Puxeu Rocamora.

Mišljenje je dostupno na POVEZNICI.

__________
Izvor: odraz.hr 
Naslovna fotografija: Unsplash.

Projekt je sufinanciran od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije. 
Zajedno čuvamo okoliš – sufinancirano sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

NEWSLETTER

Klikom na gumb dajete suglasnost za primanje novosti Pokreta Otoka te se slažete s politikom privatnosti.
magnifiercrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram