Energetska akademija Tajništva za EU otoke u Hrvatskoj

Objavio: mirna.dalic@islandmovement.eu - 20.08.2021. - Vrijeme čitanja: 2min

Save the date: Tajništvo za čistu energiju EU otoka 21. i 22. listopada organizira drugu Energetsku akademiju s naglaskom na hrvatske otoke.

Prvog dana akademije imat ćete priliku upoznati se s drugom fazom tajništva, jednako kao i hrvatskim nacionalnim planom za energiju i klimatske promjene, odrednicama Fonda za oporavak te s novim zakonodavnim okvirima na energetskom tržištu. Radionica je također zamišljena kao platforma za upoznavanje s istomišljenicima i drugim dioničarima energetske tranzicije tijekom koje će se voditi strateški razgovori s temom unaprjeđenja tranziciju hrvatskih otoka na čistu energiju.

Drugi je dan namijenjen informiranju o programima tranzicije na čistu energiju otoka Cresa, Lošinja i Korčule. Stručnjaci će raspravljati o financijskim alatima i mehanizmima te o uključivanju građana u tranziciju. Također, održat će se i okrugli stol o utjecaju energetske tranzicije na druge sektore.

Kroz niz energetskih akademija Tim tajništva za otoke otočanima želi pomoći u odabiru, procjeni, izvođenju i komuniciranju projekata na području energetske tranzicije. Više o osnovnoj zadaći Energetske akademije saznajte 21. i 22. listopada!

Događaj će se održati na hrvatskom jeziku u obliku hibridnog događanja, s mogućnošću online i uživo sudjelovanja u Hrvatskoj!

Tijekom godine planira se održati nekoliko Energetskih akademija na različitim europskim otocima i na različitim jezicima kako bi se svima omogućila razmjena iskustava i ideja s istomišljenicima i onima koji će to tek postati.. Provedbom akademija otočanima se pružaju brojne mogućnosti za upoznavanje Energetske akademije i agende Tajništva za otoke o prijelazu na čistu energiju.

Agenda i poveznica za registraciju bit će uskoro dostupne. Za više informacija pratite portal otoci.eu i službenu stranicu Pokreta Otoka www.islandmovement.eu.