ESTONIJA – Forum za čistu energiju europskih otoka 2023.

Objavio: mirna.dalic@islandmovement.eu - 11.05.2023. - Vrijeme čitanja: 3min

8. lipnja 2023. godine na otoku Saaremaa u Estoniji održava se ovogodišnji Forum za čistu energiju EU otoka

Svake godine Tajništvo za čistu energiju EU otoka pri Europskoj komisiji održava Forum za čistu energiju na jednom od europskih otoka. Ove godine Tajništvo će odabrati 30 otoka ili otočka koji će do 2030. godine postati energetski potpuno obnovljivi – prenose iz Tajništva.

.
#CE4EUislands Forum 2023: ”30 za 30 | 30 obnovljivih otoka za 2030”

2023. godine odabrat će se 30 otoka koji žele postati potpuno obnovljivi do 2030 godine.

To je cilj treće faza Tajništva za čistu energiju EU otoka koja je počela početkom ove godine i trajat će sve do kraja 2024. godine. Regionalni partner je i u ovom sazivu Pokret Otoka.

Glavni cilj novog saziva Tajništva za čistu energiju EU otoka je osposobiti 30 europskih otoka ili otočja da se u potpunosti energetski osamostale i napajaju isključivo energijom iz obnovljivih izvora.

Na forumu #CE4EUislands 2023. raspravljat će se o svim elementima za postizanje ambicije

Otočani i posjetitelji #CE4EUislands Foruma susrest će se s europskom povjerenicom za energiju, Kadri Simson te mnogim drugim dionicima europskih otočnih zajednica. Razmjena iskustava pomoći će u zajedničkom koraku prema zacrtanom cilju.

.
Dio programa prenosit će se online, a Tajništvo nudi financijsku subvenciju za putovanje sudionicima bez financijskih sredstava za put

Određena plenarna predavanja prenosit će se online, ali samo odabrane stavke dnevnog reda. Kako biste bili dio cijelog programa pridružite se događanju na Saaremaa-i!

Link za registraciju je OVDJE.

Tajništvo EU otoka nudi potpore za putovanja za sudionike s najmanje sredstava koji se žele pridružiti na forumu EU otoka. Više informacija potražite u nastavku, a obrazac za prijavu ovdje.

Da biste se registrirali za forum Clean energy for EU islands (#CE4EUislands) morate se prvo prijaviti sa svojim EU računom (dvofaktorska autentifikacija).

.
Kako se registrirati na EU-Login?

Ako nemate račun prvo morate izraditi EU-Login račun, a više informacija o EU Loginu i objašnjenje korak po korak možete pronaći ovdje. Molimo koristite samo gornji link. Nemojte kopirati poveznicu za registraciju iz svog preglednika jer će se promijeniti nakon što kliknete na nju i neće biti upotrebljiva.

Željeli bismo vam skrenuti pozornost na činjenicu da je na Saaremaa-i dostupan ograničen broj noćenja. Ovdje potražite preporuke hotela. Poželjno je da smještaj rezervirate već sada. Za više informacija možete se obratiti Pokretu Otoka, regionalnom partneru, putem e-mail adrese info@islandmovement.eu.

__________
Autor: Tajništvo za otoke
Naslovna fotografija: Tajništvo za otoke